DESPRÉS DE L'HURACÀ 'MARÍA'

Zuckerberg demana perdó al fer un 'tour' virtual per Puerto Rico

Ha sigut criticat per mostrar la nova eina de Facebook utilitzant el paisatge devastat de l'illa

zuckerberg

zuckerberg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El creador de Facebook Mark Zuckerberg, de 33 anys, ha demanat disculpes després d’haver usat Puerto Rico com a escenari de prova de la nova eina de Facebook: la realitat virtual (RV). En aquest assaig promocional el mateix Zuckerberg i Rachel Franklin, cap de RV de Facebook, han fet un tour virtual per l’illa després d’haver-se produït el pas de l’huracà María.

El passeig de Zuckerberg i Franklin mostrava en directe la devastació dels carrers de Puerto Rico. El desastre de l’entorn, no obstant, no coincidia amb el to usat per Zuckerberg. Mentre ell mateix passejava pels carrers inundats de l’illa, li comentava a la seva companya: «Una de les coses realment màgiques de la realitat virtual és que pots sentir que estàs realment en un lloc».

Disculpes

Notícies relacionades

Aquesta frase i el to jovial dels protagonistes han provocat les queixes dels usuaris i els mitjans locals de Puerto Rico. En general, s’ha considerat que Mark Zuckerberg s’ha mostrat poc sensible amb un país que està passant dificultats després del desastre causat per l’huracà. 

Les crítiques han fet reaccionar ràpidament el creador de Facebook, que no ha trigat a demanar perdó a les xarxes. En un comentari a la mateixa xarxa social, ha declarat que «una de les característiques més importants de la realitat virtual és l’empatia» i que per tant, «es disculpa davant d’aquells que s’hagin sentit ofesos». A més, ha volgut explicar la seva intenció a l’escollir l’illa com a escenari: «El meu objectiu era mostrar com la realitat virtual pot generar conscienciació i ajudar-nos a veure què està passant en diferents parts del món. També volia compartir la notícia de la nostra col·laboració amb la Creu Roja per ajudar amb la recuperació». Després d’exposar les seves intencions, ha acabat reconeixent que el seu objectiu inicial no ha quedat clar i per això ha sorgit aquesta polèmica.