ESCÀNDOL A LA MECA DEL CINE

Harvey Weinstein: Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow també denuncien l'assetjament del productor

Les actrius se sumen a les acusacions d'abusos sofertes per altres dones, algunes directament parlen de "violació"

El famós directiu de Hollywood ha sigut acomiadat de la seva companyia

Harvey Weinstein: Angelina Jolie i Gwyneth Paltrow també denuncien l'assetjament del productor

Archivo (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Angelina Jolie Gwyneth Paltrow són les últimes actrius que han denunciat públicament haver sigut víctimes "d'assetjament sexual" per part del famós productor de Hollywood Harvey Weinstein quan totes dues començaven la seva carrera en el cine. Els testimonis de Jolie i Paltrow s'uneixen a un escàndol sexual que fa quatre dies que sacseja Hollywood, des que 'The New York Times' es va fer ressò de vuit denúncies més "d'abusos" soferts per intèrprets com Rosanna Arquette Mira Sorvino. Altres, tres directores i actrius, com la italiana Asia Argento i Lucía Evans, a més d'una altra dona que prefereix estar en l'anonimat, l'acusen directament de violar-les.

"De jove vaig tenir una mala experiència amb Harvey Weinstein, i com a resultat, vaig decidir no tornar-hi a treballar i avisar altres quan ho van fer", ha explicat Angelina Jolie a través d'un correu electrònic a 'New York Times'. "Aquest comportament amb les dones en qualsevol camp o qualsevol país és inacceptable".

L'actriu Gwyneth Paltrow també ha rememorat un antic episodi amb el famós magnat de Hollywood. Assegura que la va convidar a la seva habitació d'hotel quan estava rodant la pel·lícula 'Emma', que ell produïa. Explica que Weinstein li va posar una mà a sobre i li va demanar "un massatge". "Jo era una nena. Em vaig quedar petrificada".

 / AP / Actrius que han denunciat els abusos de Weinstein: de dalt a baix i d'esquerra a dreta, Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette, Mira Sorvino, Rose McGowan, Angelina Jolie Pitt, Asia Argento i Ashley Judd.

Invitacions a l'hotel

El seu testimoni s'assembla al que ja ha explicat Rosanna Arquette. També a ella Weinstein la va convidar a la seva habitació d'hotel per a un massatge. En el seu cas, Arquette assegura que li va demanar que li toqués el "penis erecte".

Una altra de les actrius que han denunciat els abusos del productor ha sigut Mira Sorvino.

Víctimes de violació

Segons 'The New Yorker', les suposades víctimes de violació serien l'actriu i directora italiana Asia Argento, Lucía Evans i una dona que prefereix mantenir-se en l'anonimat. Totes tres asseguren que Weinstein les va obligar a participar en actes sexuals. A més, quatre dones més han afirmat a la publicació que les va tocar d'una manera "que podria ser considerada com una agressió" sexual.

AP / JORDAN STRAUSS / Harvey Weinstein, a l'arribar a la gala dels Oscars del 2014. /

Després de la revelació d'aquests casos, Weinstein va demanar ajuda als més importants representants i directius de Hollywood perquè sortissin en la seva defensa i que al·leguessin que les acusacions d'assetjament sexual es remunten a dècades enrere. No obstant, segons ha explicat 'The New York Times', ningú ha sortit en defensa seva.

"Relacions consensuades"

La portaveu de WeinsteinSallie Hofmeister, per la seva part, també ha expressat en un comunicat que "el senyor Weinstein, òbviament, no pot parlar de les denúncies anònimes, però respecte als altres casos el senyor Weinstein creu que van ser relacions consensuades".

Notícies relacionades

Aquest vergonyós capítol només passa un dia després de les dures paraules de Meryl Streep sobre Weinstein, a qui fa uns anys va arribar a qualificar com a "déu" (el 2012, quan va recollir el Globus d'Or a millor actriu dramàtica per 'La Dama de Ferro', film que va produir Weinstein). "Les vergonyoses notícies sobre Harvey Weinstein ens han horroritzat a aquells a qui ens va impulsar i a qui ens va recolzar en les nostres causes bones i dignes", ha dit Streep en un comunicat, en què ha reivindicat: "Les dones intrèpides que han alçat la veu... sou les nostres heroïnes".

També Hillary Clinton ha expressat la seva sorpresa i "horror" per les revelacions sobre Weinstein, que va donar diners per a la seva campanya electoral del 2016, per a la de Barack Obama i per al Partit Demòcrata en general.