A L'ESPERA D'UN TRASPLANTAMENT

Portugal, pendent de Salvador Sobral

El guanyador d'Eurovisió està entubat en un hospital a prop de Lisboa

lmmarco38419635 portugal s salvador sobral performs the song  amar pelos doi170919130200

lmmarco38419635 portugal s salvador sobral performs the song amar pelos doi170919130200 / GLEB GARANICH

1
Es llegeix en minuts

Només una setmana després d'acomiadar-se dels escenaris amb una actuació gratuïta i molt emotiva als jardins del Casino d'Estoril, de suspendre la seva carrera musical per la gravetat de la seva salut, Salvador Sobral, el jove guanyador portuguès de l'últim Festival d'Eurovisió, està internat en un hospital als afores de Lisboa a l'espera d'un trasplantament urgent de cor. Segons els familiars, Salvador, de 27 anys, fa diversos dies que està internat a l'Hospital de Santa Cruz a Carnaxide (Lisboa) i el seu estat és estable dins de la gravetat.  

Segons recullen diversos mitjans lusitans, el cantant d''Amar pelos Dois', la balada guanyadora a Kíev, està "entubat", i controlat en un centre sanitari de referència per a assumptes cardiotoràcics a Portugal. "Ara corre menys risc. Les maquines a les quals el tenen connectat porten a terme les funcions que normalment farien els seus òrgans, i d'aquesta manera el tenen més controlat", ha explicat un familiar. 

Notícies relacionades

Sobral va reconèixer que pateix un problema mèdic poc abans d'Eurovisió. Fins i tot fa unes setmanes, quan es va acomiadar dels seus seguidors a través d'un vídeo penjat a la xarxa social de Facebook, va anunciar que era hora de deixar el seu "cos a la ciència". Ho va fer assegurant que "tot aniria bé" i afirmant que "no hi ha motiu per preocupar-se". De tota manera, es veu que el maremàgnum promocional i de concerts després que Portugal guanyés per primera vegada Eurovisió l'ha deixat exhaust.

Amics i familiars del jove músic han fet declaracions davant els mitjans per assenyalar que el cor de Sobral "va malament", i necessita un trasplantament urgent. Al maig diverses publicacions lusitanes es van fer ressò de les paraules d'un amic del músic que va afirmar que els metges li donaven menys d'un any de vida si no es portva a terme el trasplantament els pròxims mesos.

Temes:

Portugal