POCS CONCERTS A LA VISTA

L'agost ruïnós d'Isabel Pantoja

La tonadillera ha sortit de 'Cantora' per passar uns dies amb la seva jove a Eivissa

Enderroquen el niu d’amor d’Isabel Pantoja i Julián Muñoz / GTRES VÍDEO

Enderroquen el niu d’amor d’Isabel Pantoja i Julián Muñoz
lmmarco1324422 verano  juli n mu oz e isabel pantoja pasean por el casco an170816195251

/

4
Es llegeix en minuts
Julia Camacho / Sevilla

Estiu atípic per a Isabel Pantoja. La popular tonadillera ha sortit de 'Cantora' per passar uns dies a Eivissa amb la seva jove, Irene Rosales, que està en el tercer mes del seu segon embaràs. Isabel exerceix així aquests dies d’àvia de la seva neta Ana, que té un any i mig, mentre Kiko compleix amb les seves cites musicals.

I és que des de la seva última actua­ció, el 7 de juliol a Múrcia, no té gaires compromisos a la vista. Per això no s’havia vist la Pantoja fora de la seva finca, on va celebrar amb els seus el seu 61è aniversari, el 2 d’agost. «Ara no tinc més remei que tirar endavant i treballar per mi i pels meus», va assegurar Pantoja a l’orquestrada entrevista amb Pablo Motos a 'El hormiguero', la primera que feia després de passar per la presó. 

Després d’expiar la seva culpa durant 16 mesos a la presó de dones d’Alcalá de Guadaira, la tonadillera ha intentat rearmar la seva vida laboral amb nou disc i l’espera de noves dates per a una gira que l’ajudi a recuperar una malmesa economia després de fer front als seus deutes amb Hisenda.

Però treballar, tampoc tant. Contractar-la amb tota una orquestra simfònica és una cosa que pocs poden fer, i això que, asseguren, ha reduït el seu caixet. Tot i que suposadament està de presentació d’'Hasta que se apague el sol', el disc amb les cançons que li va fer el desaparegut compositor mexicà Juan Gabriel, només té previstos tres concerts, i tots tres a la tardor: 13 d’octubre a Miami, 15 d’octubre a San Juan de Puerto Rico i 28 d’octubre a Bilbao. I que curiós, a les ràdios a penes sona la seva música i no ha donat cap exclusiva.

EL NIU D’AMOR

Per afegir una mica de morbo al seu estiu, la demolició fa uns dies de 'Mi gitana', el niuet d’amor que va tenir amb l’exalcalde marbellí Julián Muñoz, ha simbolitzat l’adeu al període més amarg de la tonadillera.

De fet, a Marbella ja ningú trobava a faltar 'Mi gitana', el luxós xalet a uns metres de Puerto Banús on Isabel Pantoja i Julián Muñoz van forjar el seu amor i van segellar el passaport per a la presó.

La finca, enderrocada pel nou propie­tari, va ser la via triada llavors per l’exalcalde de Marbella per blanquejar part dels beneficis il·lícits obtinguts al seu pas per l’ajuntament gràcies a una política urbanística gestionada a cop de comissions. 

Ja queda molt enrere en el temps tot el bullici que acompanyava la tonadillera fa just 14 anys, quan va ofi­cialitzar la seva relació amb Muñoz i es va instal·lar amb ell a 'Mi gitana'.

La vivenda, propietat llavors d’un constructor implicat en l’operació Malaia, es va comprar per 3,3 mi­lions mitjançant un préstec amb garantia hipotecaria sol·licitat per una de les societats de la cantant. No obstant, les quotes es van deixar de pagar en el mateix moment en què Muñoz va ser detingut. 

La sentència judicial donaria per vàlid que la cantant sabia que el seu nòvio gestionava diners dels seus delictes i el va ajudar a amagar i blanquejar fins a 52.000 euros mitjançant l’adquisició d’immobles i inversions.

Van ser els mesos en què Maite Zaldívar, encara esposa de Muñoz, malparlava d’ells a les televisions, i feia referència a les famoses «bosses d’escombraries carregades de diners», i una moció de censura desbancava el polític de l’alcaldia.

DE L’AMOR A L’ODI

La parella va eixugar les seves penes al xalet, on Pantoja va arribar a muntar fins i tot un estudi de gravació per no allunyar-se del seu estimat. A la casa viurien els millors moments de la seva història sentimental, però també els pitjors, ja que va ser l’escenari on tots dos van ser arrestats en el marc de l’operació Malaia contra la corrupció municipal i urbanística. Muñoz el 2006, i Pantoja un any després, el 2007, quan la seva relació feia aigües. També la d’Isabel amb Marbella.

La cantant es va refugiar llavors a Madrid, va trencar amb l’exalcalde i fins i tot li va exigir que abandonés 'Mi gitana'. Després arribaria el judici televisat, les acusacions mútues, la condemna a dos anys de presó i la multa d’1,147 milions d’euros, que se sumarien a l’embargament d’1,8 milions d’Hisenda.

Notícies relacionades

Els dos deutes van quedar saldats, i després de passar per la presó, la cantant a penes s’ha deixat veure fora dels escenaris, i ha deixat el protagonisme mediàtic als seus fillls. Marbella ja ha passat també aquesta pàgina, tot i que segons la pla­ta­for­ma ciutadana Marbella Se Queja cada vegada és més gran el malestar dels veïns per la vida que fa Julián Muñoz. «Són molts els que ens escriuen per dir que no es creuen la seva malaltia terminal, que li ha pres el pèl a la justícia». 

Sigui com sigui, el xalet 'Mi gitana', ja reduït a runa, es convertirà ben aviat en dues luxoses vivendes de luxe. La reconstrucció vital de la tonadillera sembla que serà una mica més lenta.