HOMENATGE PÒSTUM

La família de Delfín rep el Premio Nacional de la Moda

Al Museu del Vestit es van reunir els seus amics, familiars i companys de professió per valorar el llegat del malagueny

La mare del recentment desaparegut dissenyador recull el Premio Nacional de Diseño de Moda 2016 / KIKO HUESCA / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

La mare i els germans de David Delfín van recollir dimecres passat a títol pòstum el Premio Nacional de Diseño de Moda 2016, que va entregar el ministre d’Educació, Cultura i Esport i portaveu de Govern, Íñigo Méndez de Vigo. Al mateix lloc on amics i familiars li donaven l’últim adeu,  el Museu del Vestit, tots ells es van tornar a reunir per homenatjar el dissenyador malagueny, que va morir el 3 de juny passat. 

  

GTRES

  Durant la seva intervenció, Méndez de Vigo va remarcar que el premi tenia com a objectiu «servir d’exemple de conducta a la societat» i va destacar Delfín com a «inquiet, insaciable en la seva passió artística, multidisciplinari, capaç d’embogir d’admiració pels seus referents». Els jardins del museu es van omplir de cares conegudes que no hi van voler faltar en un dia tan important per al dissenyador tant pels missatges d’afecte que li van enviar com pels vestits que van lluir els convidats, molts dels quals eren obra del dissenyador. Sens dubte, un dels que no podia faltar a la cita va ser Pablo Sáez, l’última parella de Delfín i un dels seus grans suports fins al final. Un altre que no va voler faltar a l’acte va ser la seva exparella Pelayo Díaz i és que tots dos mantenien una relació molt especial després de la seva ruptura sentimental. 

    

El guardó, que van recollir amb gratitud María González Corbacho, mare del modista, els seus germans i el dissenyador Gorka Postigo, exnòvio de Delfín, que actualment és  el conseller delegat (el càrrec de més responsabilitat) de l’empresa Fourquet 17 SL, a través de la qual gestionen l’activitat de la marca Davidelfin, que el dissenyador va crear l’any 2001 juntament amb els germans Postigo (Deborah, Diego i Gorka) i la model Bimba Bosé.

GRATITUD FAMILIAR

«Nosaltres no estem acostumats als mitjans. Però volem donar-vos les gràcies, estem molt contents, molt orgullosos del germà que tenim, segueix estant amb nosaltres i molt agraïda a tots. Moltes gràcies a la premsa, ell us respectava molt i sé que l’heu respectat molt. Moltes gràcies a tots», van manifestar els familiars de Delfín.  A la cerimònia també van assistir els actors Marc Clotet, Pepón Nieto i Rossy de Palma Bibiana Fernández, Topacio Fresh, Mari Vaquerizo i Alaska que van tenir paraules d’agraïment al seu gran amic. També hi van estar presents companys de professió i admiradors del desaparegut creador com Juan Duyos, Helena Ronher, Juan José Oliva i Ángel Schlesser

Notícies relacionades

    

gtres

Durant l’acte, la cantant Alaska va assenyalar que David Delfín «no només era un dissenyador de moda, sinó que ballava, cantava, pintava i inventava contínuament històries», trets que, segons la cantant, és «el que fan un artista». Per la seva part, Modesto Lomba, president de l’Associació de Creadors de Moda d’Espanya el va recordar en el seu discurs com una persona «molt compromesa en la defensa dels interessos dels dissenyadors de moda».