ENTREVISTA

Ana de Armas: "Encara avui no em crec que he participat a 'Blade Runner 2049'"

L'actriu cubana, que va donar vida a Carolina a la sèrie d'A-3 TV 'El internado', s'ha instal·lat als EUA, on ha rodat sis pel·lícules en tres anys

ialvarez39219956 sagaro baix emporda societat ana armas  hotel alhabriga 7 07170708183423

ialvarez39219956 sagaro baix emporda societat ana armas hotel alhabriga 7 07170708183423

3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Sis anys després de fer-se famosa a la sèrie El internado (A-3), Ana de Armas (l’Havana, Cuba, 1988), que acaba de separar-se del seu marit, el també actor Marc Clotet, se’n va anar a Hollywood a provar sort, i ara, mentre veu com es compleix el seu somni americà, ja ha protagonitzat sis films en tres anys. L’últim és l’esperada seqüela del clàssic dels anys 80 de Ridley Scott, Blade Runner 2049, que s’estrenarà el 4 d’octubre. Ha treballat al costat de Harrison Ford, Ryan Gosling i Jared Leto.

–Als 14 anys va estudiar interpretació a l’Escola Nacional de Teatre de Cuba. ¿Quins records en té?

–Va ser una època bonica. Vaig descobrir la professió i me’n vaig enamorar. Vaig aprendre què era treballar en equip i respectar el teatre.

–¿Com va ser la seva infància a Cuba?

–Em sentia molt lliure. Tinc uns pares que confien en mi, no són gens sobreprotectors. Sempre m’han deixat triar i això m’ha donat la tranquil·litat de no decebre’ls. Vaig tenir poques coses, la meva família és molt humil, però vaig ser molt feliç.

–¿Què queda d’aquella adolescent que va saltar a la fama interpretant Carolina a El internado 

–Crec que no he perdut la il·lusió. En cada treball que començo, em poso igual de nerviosa i sento les mateixes papallones a l’estómac.

ICONNA

Ana de Armas, a S'agaró (Baix Empordà).

 

–¿Què va ser el que la va portar a fer les maletes i travessar l’oceà?

–El mateix que em va fer deixar Cuba. Les ganes de créixer i trobar projectes ambiciosos.

–¿Com va ser l’arribada als EUA?

–És un país que costa de pair. Una cultura molt diferent de la d’Espanya i Cuba. Jo no parlava anglès a l’arribar-hi, hi vaig anar completament sola. Va ser un procés dur, sobretot a Los Angeles, que no és com Nova York, una ciutat de carrer, de contacte físic. Los Angeles està aïllada, però se li ha de donar temps per entendre-la i disfrutar-la.

–Però va valer la pena. Han sigut tres anys molt productius amb sis pel·lícules: Knock Knock (2015), Exposed (2016), Hands of stone (2016), War Dogs (2016), Overdrive (2017) i Knock Knock Exposed Hands of stoneWar Dogs Overdrive Blade Runner 2049 

–Sí, la veritat és que no em puc queixar. He fet sis pel·lícules i ara començaré a rodar la setena, Tres segundos, dirigida per Andrea di Stefano. Al juliol i a l’agost estaré rodant a Londres i Nova York, i al setembre començarà el tour mundial de Blade Runner.

–¿Què li va passar pel cap al ser l’elegida per a Blade Runner 2049

–Encara avui em costa de creure que hagi rodat Blade Runner. És emocionant pel que significa ser part de la història d’una pel·lícula tan icònica, la continuació després de 30 anys, i amb un director com Denis Villeneuve i actors com Harrison Ford i Ryan Gosling. És increïble. Vaig aconseguir el paper després de tres audicions.

–¿Com ha sigut treballar amb el seu ídol d’infància, Harrison Ford?

–Era el meu referent des de molt petita, mirava totes les seves pel·lícules. Va ser surrealista estar al set amb ell.

–Parli’m del seu personatge a Blade Runner.

– No puc parlar gaire de la pel·lícula. El meu personatge serà una gran sorpresa. És una dona forta, molt emocional i molt important a la vida de l’oficial K, el personatge de Ryan Gosling. És la seva amant, la seva amiga i la que l’anima cada dia. Serà molt potent.

–¿Què opina del fet que alguns mitjans la considerin la successora de Penélope Cruz?

–M’afalaga molt. Penélope és una actriu brillant amb treballs espectaculars. És molt talentosa. Si a mi m’anés igual que a ella, estaria molt contenta. I que m’hi comparin em fa feliç.

Notícies relacionades

–¿On resideix la clau del seu èxit?

–Hi ha molta perseverança i sacrifici. Intento ser fidel a mi mateixa i a les meves qualitats. Conèixer el millor i pitjor de mi, i defensar-ho. Estant a Hollywood, on hi ha tant de talent, no puc comparar-me amb ningú. No pots pretendre ser qui no ets. He après a ser jo mateixa, aquest és el meu caràcter, el meu accent, la meva manera de veure les coses, ho defenso i em planto.