El casament de Messi i Roccuzzo

Història del primer amor i els somnis fets realitat

Repassem la relació entre el millor futbolista del món i la seva parella de tota la vida

lmmarco39100192 antonella rocuzzo and leo messi during inauguration store   170629185019

lmmarco39100192 antonella rocuzzo and leo messi during inauguration store 170629185019 / G3-SFP

3
Es llegeix en minuts
ABEL GILBERT / BUENOS AIRES

Diuen que tot va començar quan eren petits, els dies en què les paraules s'assemblen als somnis i el futur es presenta com a possibilitat certa. Aquells dies va ser quan Lionel Messi es va dir que seria nòvio d'Antonella. A seques. Per donar més força a aquell desig, ho va escriure a la seva habitació, sobre un full de paper que va quedar com la primera baula d'una història que avui subjuga la premsa del cor i que l'Argentina ha presenciat en directe.

"ÉS LA MEVA COSINA"

Lionel Messi i Antonella Roccuzzo han formalitzat aquest divendres a la nit la seva relació davant 260 convidats. A la riba del riu Paraná. L'amor al seu primer amor i l'amor a la ciutat de tots dos, Rosario.

Tota història té un començament, una primera vegada, i per a Messi i Raccuzzo va ser quan ell tenia 9 anys, i ella, un menys. Els que tenen memòria diuen que es van trobar a casa d'un company de futbol, Lucas Scaglia, cosí d'Antonella.

El director de cine Álex de la Iglesia, a la seva pel·lícula documental 'Messi', va recuperar aquell instant en què un noi, enlluernat, tímid, amb preguntes inusuals per a la seva edat, agafa força, s'anima i pregunta amb la veu tremolosa qui és aquella nena i rep una lacònica resposta del seu amic: “És la meva cosina”.

AMICS DE BARRI

Se sap que a Messi, el millor jugador del món, res li ha sigut fàcil. S'ha parlat molt de la manera com es va imposar a les adversitats durant l'adolescència. Els rituals del creixement, el viatge a Barcelona, la seva lluita per no oblidar mai d'on venia. Tampoc li va ser senzill el seu nuviatge, entre altres coses perquè Roccuzzo, que volia ser odontòloga i no s'imaginava un horitzó més enllà de la ciutat compartida, només volia ser amic del “nan” que enlluernava a tothom al camp. Amics de barri.

Un dia els Messi es van instal·lar a Barcelona. Segons Guillem Balagué, l'autor de la biografia 'La Pulga', “es van deixar de veure durant un temps, quan ell era només un xaval que volia cridar la seva atenció, i ella una nena guapa que no es deixava entabanar”.

Les cançons solen ser dipositàries d'immensa saviesa, i una d'elles, un bolero, del cubà César Portillo de la Luz, que dècades més tard va fer famosíssima el mexicà Luis Miguel, assegura que “la distancia es el olvido”. Però el mateix cantant no es creu aquesta raó. I això mateix devia pensar Messi.

ERA UNA AMISTAT SINCERA

Cada vegada que tornava a Rosario intentava veure-la. Però la cosa no passava d'una cita tranquil·la. El 2005, però, va passar alguna cosa. Una amiga de Roccuzzo va morir, atropellada per un automobilista borratxo. “Antonella tenia 17 anys i s'ho va passar molt malament, va estar diversos dies sense anar a classe. Just va coincidir amb un dels viatges que Leo feia a casa seva i, quan ho va saber, va córrer per estar al seu costat”, li va dir a la revista 'Para ti' una de les seves amigues. Leo ja despuntava com el Messi que seria. Es van retrobar. “Era una amistat sincera, encara que hi havia alguna cosa que mai s'havia apagat”, va voler explicar el diari 'La Nación'. El cert és que ella va acabar un nuviatge adolescent i entre ells va florir una cosa diferent.

Notícies relacionades

Dos anys més tard, Antonella, 'la Negra', com li diuen, va revelar al seu cercle íntim que començaven a estar junts. El món ho va saber el 2009. Aleshores, ella anava i venia de Rosario a Barcelona, fins que s'hi va acabar quedant. El que va venir després ho sap tothom. Primer, Thiago. Després, Mateo.

Se'ls acostuma a veure junts en situacions familiars, en un iot, o de vacances. Són imatges mudes. Anys enrere, es van deixar filmar per a un programa televisiu, 'Anillo al dedo', que conduïa l'actor Nico Vázquez, que és amic de Leo. Antonella va confirmar davant les càmeres la seva poca afició per les qüestions esportives: no va poder respondre quin any va arribar a la primera divisió el seu nòvio. Quan a ell li van preguntar quant pesava Thiago al néixer, va respondre amb naturalitat. Un desacord mínim i celebrat per tots dos. Els nens que van ser, els que avui són pares i que han volgut celebrar la seva unió en una ciutat on el futur sol ser cosa de pocs.