CUINER DE REFERÈNCIA

Mor Alain Senderens, un dels pares de la 'nouvelle cuisine'

El xef va renunciar a tres estrelles Michelin el 2005 per transformar Lucas Carton en Senderens, un restaurant amb menys pompa

senderens

senderens / MEHDI FEDOUACH (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Alain Senderens, un dels pares de la 'nouvelle cuisine', ha mort la nit del dilluns als 77 anys. Conegut per la seva passió per maridar menjar i vins (el seu maridatge d'un vi blanc amb un plat de formatges va trencar motllos) i el seu atreviment a l'hora de barrejar salats i dolços en un mateix plat, va aconseguir tres estrelles Michelin el 1978 al capdavant d'Archestrate (després Arpège) i Lucas Carton. Va renunciar-hi el 2005 per transformar Lucas Carton en un nou restaurant, un "restaurant diferent", més assequible, anomenat Senderens.

"Hem perdut una de les més belles mans de la cuina francesa. Era la precisió, l'originalitat, la creativitat. Vaig tenir davant un pintor, un poeta", ha comentat el xef Alain Passard, que va treballar amb Senderens a finals dels anys 70 del segle passat.

RECORD DE FERRAN ADRIÀ

Notícies relacionades

"Ha sigut un dels últims grans creadors de París. Va ser un visionari", ha escrit el crític gastronòmic Gilles Pudlowski, un dels més importants de França. Senderens va recuperar receptes antigues, com l'ànec Apicius rostit (de l'època romana) i la llagosta a la vainilla.

Aquest dimarts, en la festa dels 15 anys dels premis 50 Best de la revista 'Restaurant', Ferran Adrià ha tingut un record per a ell durant la seva xerrada.