RECORD EMOCIONAT

Les tres parelles de David Delfín

Pablo Sáez, Pelayo Díaz i Gorka Postigo han brindat emocionades paraules i imatges de comiat al dissenyador

lmmarco38742832 file   a tuesday  march 24  2015 file photo showing spanish 170605164448

lmmarco38742832 file a tuesday march 24 2015 file photo showing spanish 170605164448 / Abraham Caro Marin

2
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

Ironia del destí (o no), el jove fotògraf gallec Pablo Sáez complia 29 anys el mateix dissabte passat en què moria el seu nòvio, David Delfín als 46 anys.  Pablo no ha sigut només la parella del dissenyador durant els últims anys. També ha sigut els seu millor cuidador i el seu gran suport des del moment en què al dissenyador, que avui ha sigut incinerat a Marbella, li van diagnosticar diversos tumors al cap.  

Inseparables, es van conèixer el març del 2015 en una sessió de treball i a l'any de relació va arribar el diagnòstic que ha resultat fatal. Pablo, trencat de dolor, ha volgut rendir homenatge a l'amor de la seva vida amb una emotiva carta de comiat. 

"Suposarem que dic estiu, escric la paraula 'colibrí', la poso en un sobre i la porto turó avall fins a la bústia. Quan obris la carta recordaràs aquells dies i tant, tantíssim que t'estimo". És el missatge que acompanya una imatge en què es pot llegir "la meva vida" i "t'estimo" diverses vegades. Un missatge carregat de significat que demostra l'amor entre el dissenyador i el fotògraf, que des de fa mesos convertia les seves xarxes socials en un autèntic homenatge al seu nòvio. "La malaltia els va unir molt més", han destacat els seus amics. La penúltima publicació de Pablo va ser un altre emotiu vídeo en què apareixien les mans de tots dos entrellaçades. "Ximpleries de diumenge".

Sáez, que ha publicat en revistes de tendències, ha realitzat campanyes per a Mango i Berska i va ser l'autor de les fotos en blanc i negre que va publicar 'Vogue' en què David Delfín mostrava les seves cicatrius al crani després de l'operació a la qual es va sotmetre, sempre va intentar mantenir-se en un segon pla deixant tot el protagonisme a la seva parella. Introvertit i discret, en moltes ocasions no acompanyava el seu nòvio a les festes i esdeveniments amb què el malagueny havia de complir; però en la intimitat tot era diferent. Sí que no van faltar al funeral de la seva amiga Bimba Bosé, morta el 23 de gener després de la seva lluita contra el càncer de mama.

PELAYO DÍAZ

Abans que Pablo Sáez hi va haver altres homes importants en la vida del dissenyador malagueny. Durant els anys que va durar la relació entre Pelayo Díaz, 'influencer' i estilista de 'Cámbiame', i David Delfín, la parella va ser considerada icona d'estil del col·lectiu gai. Encara que els seus camins es van separar després de tres anys que van començar amb un "amor a primera vista bonic i intens", Pelayo, de 30 anys, sempre ha tingut paraules molt tendres per Delfín, que el va animar sempre que acabés els estudis. El seu comiat a Instagram ha sigut també molt comentat: 

GORKA POSTIGO

Notícies relacionades

Gorka Postingo, fotògraf editorial i artístic, va ser un dels primers amors de David Delfín. I també va mantenir una excel·lent relació amb ell fins al final. Quan va morir Bimba Bosé, Gorka i Delfín es van unir per homenatjar la desapareguda i organitzar una enganxada de cartells pels carrers de Madrid amb la imatge de la model. De fet, tots tres, (Bimba, Gorka i David) van compartir pis a la capital durant uns anys fins que la neboda de Miguel Bosé es va convertir en mare amb Diego Postigo, germà de Gorka. Ells van ser els que el 2011 van crear la marca Daviddelfín. 

Al seu compte d'Instagram i a més d'unes fotos en blanc i negre que li va fer a David Delfín, Gorka ha escrit: "Dolços somnis, David. T'estimo infinit".