DOL A LA MODA

Dissenyadors i artistes visiten la capella ardent de David Delfín

Cuca Solana, Modesto Lomba, Rossy de Palma i Eva Hache, entre altres, destaquen, al Museo del Traje de Madrid, la seva "bondat com a persona" i la seva condició de "magnífic creatiu'"

L’ofici religiós i la cremació tindran lloc aquesta tarda a partir de les 17 hores. / ATLAS VÍDEO

L’ofici religiós i la cremació tindran lloc aquesta tarda a partir de les 17 hores.
olerin38741627 gra138  madrid  04 06 2017   la actriz rossy de palma visita170604165256
olerin38732987 gra601  madrid  19 02 2016   imagen de archivo del dise ador170604154440

/

3
Es llegeix en minuts

Creadors del món de la moda i artistes han visitat la capella ardent de David DelfínPremio Nacio­nal de Diseño de Moda 2016, al saló d’actes del Museo del Traje de Madrid. El cos del dissenyador, mort dissabte als 46 anys víctima d’un càncer que se li va diagnosticar el gener del 2016, ha arribat a les 11.30 hores i a la tarda ha sigut traslladat a Marbella, on dilluns se celebrarà un ofici religiós a l’església de l’Encarnación, a les cinc de la tarda, i finalment serà incinerat.

Al museu hi han anat familiars i amics, a més de nombroses figures del món de la moda i les arts. La sala de vetlla, al saló d’actes del recinte, austera i sense elements religiosos per desig de la família, estava presidida per una foto del dissenyador i uns globus en forma de dofí.

En declaracions als mitjans, el dissenyador Modesto Lomba, visiblement emocionat, es quedava amb el record de Delfín "com a amic", la seva "bondat com a persona" i la seva condició de "magnífic creatiu". Per la seva banda, la directora de la Pasarela Cibeles fins al 2016, Cuca Solana, el definia com "un geni". El dissenyador Ion Fiz qualificava la seva mort de "gran pèrdua per a la moda i per a Espanya". I l’especialista en moda Pedro Mansilla alabava el seu vessant creatiu, "un exemple de com dedicar-se a la moda no és només pensar en la roba, sinó vincular-la amb la creativitat".

SABATES I ULLERES DEL CREADOR

La presentadora Eva Hache, que anava amb sabates i ulleres de Delfín, va recalcar que la tristesa per la pèrdua és infinitesimal en comparació amb el plaer i alegria d’haver-lo conegut. L’actor Paco León, emocionat, només ha dit que té bons records amb ell, una "gran persona".

L’actriu Rossy de Palma ha expressat el seu alleujament pel fet que el creador estigui "descansant". "L’estimem moltíssim i el trobarem molt a faltar. Quina impotència, que injustícia, que malament que es passa", ha afegit. També l’actor Pepón Nieto es mostrava trist per la pèrdua: "Per a tot, era un exemple únic, rar, irrepetible, arriscat. Així era per a tot, en la seva faceta creativa i en la personal". Un altre intèrpret, Óscar Jaenada, l'ha descrit com un "mestre, un gran company".

L’artista Topacio Fresh ha lamentat les morts, "en menys de cinc mesos", de Delfín i Bimba Bosé, als quals ha definit com a "pràcticament de la família". I la col·laboradora de televisió Belén Esteban ha recordat que el dissenyador va ser el primer que la va convidar a la Pasarela Cibeles i ha destacat els seus "bons records junts".

TELEGRAMA DE RAJOY

El president del GovernMariano Rajoy, ha traslladat "les seves més sentides condolences" a la família del creador, a qui ha definit com "una icona de lluita esforç, que deixa un llegat incomparable". També ha enviat un telegrama als familiars, en nom de l’Executiu i en el seu, en què destaca la tasca de Delfín, "un dels dissenyadors més carismàtics i creatius del panorama de la moda a Espanya". "Premio Nacional de Disseny de Moda el 2016 per l’audàcia, valentia i compromís social de la seva obra, va saber mantenir una identitat i una veu pròpies, que han fet de la seva marca un segell de gran prestigi al món", assenyala.

Així mateix, durant tot el dia han anat arribant missatges a través de les xarxes socials. Com el de Miguel Bosé: "Adeu al meu amic, el meu company, el meu germà, la meva inspiració. Adeu, David, el meu dofí. Fes-li un petó molt gran a Bimba quan la vegis". I el de la seva parella, Pablo Sáez: "Suposem que dic estiu, escric la paraula 'colibrí', la poso en un sobre i la porto muntanya avall fins a la bústia. Quan obris la carta te’n recordaràs d’aquells dies i que t’estimo molt, moltíssim.

EFE / MIGUEL RAJMIL

David Delfín i Bimba Bosé, en la presentació d'una col·lecció a Nova York.

COMIAT A LES XARXES

Notícies relacionades

Al saber-se la mort de Delfín, s'han multiplicat els missatges de condol a les xarxes. 

Especialment emotiu ha sigut el missatge que la seva parella Pablo Sáez ha compartit a Instagram.