HA D'ENFORTIR EL NERVI ÒPTIC

María Teresa Campos surt de l'hospital després de l'ictus

"Quan em vaig trobar malament, hi va haver persones que em van atendre ràpidament i em van portar a l'hospital", diu la popular presentadora

 

  / J. P. GANDUL

3
Es llegeix en minuts

María Teresa Campos ja és a casa. La popular presentadora ha rebut l'alta hospitalària aquest dimecres al voltant de les 13.30 després de l'ictus que va tenir el 16 de maig. La periodista i presentadora de 'Qué tiempo tan feliz' ha aparegut somrient darrere d'unes grans ulleres de sol, amb l'ull dret tapat amb un pegat, i ha abandonat el centre hospitalari acompanyada per les seves dues filles, Terelu Campos i Carmen Borrego. La Campos ha aprofitat per donar les gràcies públicament al personal sanitari que l'ha atès, així com als companys de la premsa que han seguit dia a dia la seva evolució. 

"No me'n volia anar sense agrair-vos-ho. Sé que us dec haver estat fastiguejant estant aquí a la porta esperant. Us vull donar les gràcies per l'interès que heu tingut amb la meva persona. I si m'ho permeteu, vull donar les gràcies a la Fundació Jiménez Diaz, als metges García Herranz i Araceli Cortés, que són els neuròlegs que m'han atès, i a tot el personal de la planta nou, que han sigut meravellosos amb mi", ha dit María Teresa, que ha volgut ressaltar com María, la seva empleada de la llar, i Gustavo, el seu xòfer de tota la vida, li van salvar la vida. “També hi ha una cosa molt important que us vull dir. Quan em vaig trobar malament, hi va haver persones que em van atendre, una d'elles María. Vaig fer una campanya sobre l'ictus a Mediaset i Gustavo es va adonar que jo tenia una de les coses que vaig dir en aquella campanya. Això va ser el que va fer que jo estigui aquí avui".

I abans de pujar al cotxe que conduïa Gustavo, ha afegit: “Gràcies al carinyo de la gent que m'ha reconfortat i m'ha fet saber que se m'estima molt. Sé que la gent no sol sortir tan arreglada d'una clínica, però ho he volgut fer per a vosaltres”.

EL COMUNICAT MÈDIC, A 'SÁLVAME'

Teresa Campos, que al juny fa 76 anys, es va començar a trobar malament el dimarts de la setmana passada, i gràcies a la rapidesa amb què va ser traslladada a l'hospital, va poder ser tractada amb una tècnica denominada trombòlisi i evitar així danys cerebrals que podrien haver tingut conseqüències més greus.

La seva filla Terelu ha sigut qui ha anat explicant aquests dies al programa 'Sálvame' de Telecinco, del qual és col·laboradora habitual, l'evolució mèdica de la seva mare, que no té cap problema de mobilitat, parla correctament i manté les seves facultats mentals. "Ara el que ha de fer és enfortir el nervi òptic amb una sèrie d'exercicis", ha precisat.

L'accident cerebral li ha provocat una lesió al múscul ocular que li provoca visió doble. Hi veu bé amb els dos ulls, si se'n tapa un, però perd focalitat amb els dos ulls oberts al mateix temps. Amb llàgrimes, Terelu Campos no va poder evitar dir, durant la seva intervenció de dimarts al programa, que la seva mare coneix les greus conseqüències que es poden derivar d'aquesta mena de malaltia. "A ella ja li valdria quedar-se com està ara”, va explicar.

Notícies relacionades

A partir d'ara, com qualsevol persona que pateix una isquèmia, els metges li han indicat que, a més d'exercitar la visió, s'haurà d'agafar les coses amb tranquil·litat per anar recuperant lentament la normalitat o almenys minimitzar els danys. 

BIGOTE, ALIÈ AL QUE HA PASSAT

Mentrestant, la seva parella, Edmundo Bigote Arrocet, segueix aliè a tot en una illa d'Hondures concursant en el 'reality' 'Supervivientes'. Ha sigut la mateixa Teresa Campos la que ha volgut que fos així. “És evident que pensa en Edmundo. Però ara mateix el que vol és que cada dia els metges que l'avaluen li diguin que està una miqueta millor, perquè això és un triomf".