FALSA POLÈMICA

Claudia Cardinale, sobre el cartell de Cannes: "No és més que cine"

L'actriu italiana està encantada amb la seva imatge retocada del pròxim Festival de Cannes

lmmarco22066717 italian actress claudia cardinale poses on april 8  2013 dur170330153748

lmmarco22066717 italian actress claudia cardinale poses on april 8 2013 dur170330153748 / BERTRAND GUAY

1
Es llegeix en minuts

L'actriu italiana Claudia Cardinale, de 78 anys, ha difós aquest dijous un comunicat on treu importància al retoc que li aprima el maluc i les cames en una imatge del 1959 que serà el cartell de la pròxima edició del Festival de Cannes i que va ser presentada dimecres.

"Vull respondre a la falsa polèmica sobre el pòster de Cannes i les consideracions d'alguns sobre els retocs de la imatge. No tinc comentaris sobre al treball artístic realitzat sobre la foto. És un pòster que, més que representar-me a mi, representa una dansa, un vol. La imatge ha sigut retocada per destacar l'efecte de lleugeresa i transportar-me cap a un personatge de somni: és una sublimació. La preocupació pel realisme aquí no té sentit i, com a feminista convençuda, no veig cap atac al cos de la dona. Hi ha coses molt més importants per debatre en aquest moment al món. No oblidem que això no és més que cine".

Notícies relacionades

Al cartell promocional del festival, que tindrà lloc del 17 al 28 de maig i serà presidit pel cineasta Pedro Almodóvar, l'actriu italiana, coneguda per pel·lícules com 'El gatopardo' i 'Fellini 8 1/2', balla sobre un fons vermell. Al donar-se a conèixer el cartell, diversos usuaris van acusar a Twitter el certamen de reduir amb Photoshop la cintura i el contorn de les cames de Cardinale, al comparar la imatge del cartell amb la fotografia original del 1959, en blanc i negre. 

ENCANTADA AMB L'ELECCIÓ

"Estic encantada amb l'elecció d'aquesta foto. És la viva imatge que tinc del festival, un esdeveniment que ho il·lumina tot. Aquest ball sobre una teulada de Roma va tenir lloc el 1959. Ningú recorda el nom del fotògraf... jo tampoc", ha explicat també l'actriu, que subratlla que la imatge elegida per al càrtel li recorda els seus inicis davant la càmera, una època en què mai s'hauria "imaginat que un dia pujaria les escales del palau del cine més famós".