PER LA SÍNDROME DE RETT

Dani Rovira arriba a Roma després de pedalejar durant 11 dies des de Barcelona

"Ha sigut un repte molt dur però ha valgut la pena", diu l'actor, que juntament amb el seu equip ha recorregut més de 1.300 quilòmetres en bicicleta

 

 

1
Es llegeix en minuts
JUDITH C. CLAVAIN / BARCELONA

L’aventura solidària en bicicleta de Dani Rovira i el seu equip va arribar al final ahir divendres al migdia. Després d’11 dies sobre les dues rodes, l’actor i els seus companys de viatge van recórrer els més de 1.300 quilòmetres que separen Barcelona de Roma.

 «Ja a Roma. Ha sigut molt especial pedalejar fins al Colosseu però el cansament s’oblida quan abraces la meva princesa Rett, Martina», va escriure a l’arribar a la capital italiana en una foto amb Martina, afectada per la síndrome de Rett, una malaltia rara que afecta majoritàriament les nenes. En l’arribada a Roma, el grup va estar  escortat per la policia i alguns ciclistes que es van sumar a la comitiva. Un dels acompanyants de Rovira, Paco Aranda, ha sigut el pare de Martina. Tot el recorregut, del qual l’humorista malagueny ha anat oferint algunes pastilles al seu compte d’Instagram, ha sigut gravat i formarà part del documental sobre aquesta malaltia Todos los caminos, dirigit per Paola García Costas. Els quatre ciclistes van informar sobre els avanços del viatge a través de les seves xarxes socials, des de les quals han rebut molt suport, tant ells com les dues fundacions a què representen: Fundació Ochotumbao i La meva Princesa Rett.

Notícies relacionades

El més actiu a les xarxes va ser Rovira. «Cansament, fred, rialles, por, abraçades, confessions... tot m’ho enduré ficat a la meva motxilla. Orgullós de tot l’equip que ha fet possible aquest somni tan meravellós», va explicar l’actor. En una altra imatge constata que va arribar a la ciutat de Pisa «justet de forces».

DES DE SANT JOAN DE DÉU/  La gesta solidària va començar el dilluns 20 de març a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on es troba el principal equip d’investigació sobre aquesta malaltia d’Espanya. A la sortida, nombroses persones es van congregar per animar els quatre ciclistes, que es van fer fotos i van llançar nombrosos missatges d’ànim a diferents pacients del mateix hospital. El primer dia, els ciclistes van recórrer 150 quilòmetres i la jornada més llarga, desenvolupada a la Provença francesa,  va ser de més de 180 quilòmetres. El llarg viatge en bici ha deixat divertides imatges de l’equip, que, a més a més de Rovira i del pare de Martina, ha comptat amb el bomber Germán Torres i un entrenador personal, Martin Giacchieta.