EL COSTAT FILANTRÒPIC DE LA CANTANT COLOMBIANA

Shakira: "Ajudar els nens és millor que guanyar un Grammy"

La Fundació Peus Descalços de Shakira, La Caixa i el Barça construiran una escola a Barranquilla

  / JORDI COTRINA

 
zentauroepp37846462 barcelona    28 03 2017    deportes      shakira junto al vi170328154808

/

3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

La gran expectació que es respirava aquest dimarts a la sala de premsa del Camp Nou predeia l'arribada d'una estrella. Uns 15 minuts després de l'hora convinguda, s'ha sentit un rítmic clic de munts de càmeres que s'amuntegaven al voltant de Shakira. Amb la cara gairebé sense maquillatge i vestida de rigorós negre i sense rastre d'embaràs -samarreta amb escot rivetejat de fines puntes, jaqueta asimètrica, pantalons de cuir i botes altes de plataforma-, ha presentat l'acord entre la seva Fundació Peus Descalços amb la Fundació del FC Barcelona i l'Obra Social La Caixa per construir una escola a Barranquilla (Colòmbia).

Les tres organitzacions amb fins socials s'han unit a l'Aliança per la Innovació Educativa a Colòmbia. En l'acte, la cantant s'ha assegut on sol col·locar-se Luis Enrique en les rodes de premsa del Barça, entre Jordi Cardoner, vicepresident del Barça, i Xavier Bertolín, director de l'Àrea Educativa de la Fundació Bancària La Caixa, que han desgranat els detalls del projecte de construcció del centre escolar al barri d'El Bosque de Barranqilla, que portarà per nom Institución Nuevo Bosque i que és la setena escola que obre la Fundació de la cantant.  

"Quan tenia 15 anys, anàvem amb l'escola als barris més deprimits a alfabetitzar els nens, que vivien en unes condicions infrahumanes, sense llum, aigua, amb els carrers sense pavimentar. Des d'aleshores em vaig prometre que, si podia, havia de fer alguna cosa", ha recordat l'artista.

"Invertir en educació és el camí per acabar amb la pobresa. I poder treure de la violència milers de nens a través de l'educació i que en lloc d'estar amb els grups violents vagin camí de la universitat és tot un èxit. Ajudar els nens a través de la fundació és millor que guanyar un Grammy", ha explicat la parella del defensa blaugrana Gerard Piqué, que ha pronunciat un emotiu discurs en què a més de referir-se a la realitat del seu país i a aquest projecte en concret, ha parlat de futbol i ha abordat alguna qüestió personal. La cantant fins i tot ha desitjat un nou triplet barcelonista: "¡Tant de bo, això ho volem tots, és clar!". I ha recordat: “Qui m'havia de dir que podria anunciar un projecte tan pròxim al meu cor en un lloc tan especial per a mi i per al Gerard i per als meus fills com és el Camp Nou”.

"NO CONEC CAP CLUB COM EL BARÇA" 

"No conec cap club com aquest, tan complet en el terreny esportiu i en l'humà. 'Més que un club', diuen. Es nota. Hauria de ser un exemple per a molts clubs i empreses. El sector públic i privat s'haurien d'unir en projectes com aquest, perquè el que li passa a un nen a Colòmbia és tan important com el que li passa a un nen a Espanya. Hi estic molt involucrada. I és tan divertit com cantar i ballar en un escenari, perquè els nens creixen ràpid i veus aviat la inversió en educació", ha afirmat l'artista, que al gener va complir 40 anys.

Sobre Piqué, la seva parella i pare dels seus dos fills, Milan i Sasha,Milan i Sasha, la colombiana ha assegurat que com a company la recolza i l'acompanya en tot. "És l'encarregat més important del meu benestar, com jo del seu perquè el projecti al camp... Alguna cosa fem a casa", ha explicat entre rialles. "Comentem tots els aspectes de la nostra vida, la feina és un d'aquests aspectes i la fundació és una part important. Ell sempre m'acompanya".

Notícies relacionades

Sobre la qüestió de si en alguna ocasió tranquil·litza Piqué a l'hora de llançar els seus polèmics tuits, la colombiana ha contestat: "Potser no som tan així com sembla. Potser jo soc més nerviosa i ell em dona tranquil·litat. ¿Qui s'ho podia pensar? Però ell és un home molt assenyat, el més assenyat que he conegut. I el més sa que conec d'aquí [s'assenyala el cap]. Però potser estic tan enamorada...", ha confessat movent sense parar la seva llarga cua i sense perdre el seu perenne somriure. 

Per la seva banda, Jordi Cardoner ha assenyalat: "Estem molt agraïts perquè la causa, els nens, realment s'ho val. És un projecte molt il·lusionant”. En el seu discurs, el representant de l'Obra Social La Caixa, Xavier Bartolín, ha citat l'escriptor colombià Gabriel García Márquez i ha explicat que es tracta d'“un projecte d'educació innovadora basada en els valors”. "Som un trident amb la voluntat de treballar junts, de sumar i de seguir endavant”, ha dit. A la foto de grup, els tres protagonistes han escenificat la col·locació de la primera pedra de l'escola.