PRIMERA VEGADA

Isabel Preysler viatja al Perú amb Vargas Llosa

La parella celebrarà aquest dimarts a Arequipa el 81è aniversari del premi Nobel

 

  / EFE / CARLOS LEZAMA

1
Es llegeix en minuts

Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler són al Perú. La parella va arribar dissabte passat a Lima i aquest dilluns viatgen a Arequipa, a mil quilòmetres al sud, on aquest dimarts celebrarà els 81 anys del premi Nobel. És la primera vegada que Preysler acompanya Vargas Llosa a la seva terra natal. El cap de setmana han estat visitant diversos llocs de la capital i van dinar aquest diumenge en un cèntric restaurant, acompanyats per Álvaro, un dels fills de l'autor de 'La fiesta del chivo'. L'any passat va ser l'escriptor qui va acompanyar Preysler a les Filipines, on va conèixer part de la família de Preysler.

Notícies relacionades

Segons han recollit els mitjans locals, Vargas Llosa ha tingut paraules de solidaritat amb els damnificats per les pluges torrencials que han deixat en els últims dies 90 morts i més de 120.000 damnificats, amb inundacions i allaus de fang i pedres. "Tota la meva solidaritat, amistat i carinyo a les víctimes d'aquesta catàstrofe que està vivint el Perú. És una experiència que ha servit per mostrar l'extraordinària solidaritat, la gran mobilització de tot el país, abandonant rivalitats, diferències. Tothom està unit, treballant per ajudar els damnificats per superar aquesta difícil prova", ha manifestat. 

Segons l'oficina de la governadora regional d'Arequipa, el premi Nobel de Literatura del 2010 donarà a la ciutat aquest dimarts, dia del seu aniversari, una quarta entrega de llibres de la seva biblioteca personal per ser exposats al centre cultural creat a la casa on va néixer. La nova entrega la integren més de 7.000 exemplars, entre llibres i revistes, i estaran a disposició del centre cultural.