VENTRES DE LLOGUER

Ronaldo, Bosé i altres pares per subrogació

Una dona disposada a gestar un nadó i un generós taló és el mètode al qual acudeixen cada vegada més famosos per ser pares. L’últim a apostar per un embaràs subrogat ha sigut el madridista Cristiano Ronaldo.

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
MARTA ALTARRIBA

Cristiano Ronaldo serà pare. Una altra vegada i per partida doble. Però… ¡sorpresa! La mare de les criatures que estan en camí no és la seva nòvia, la jove Georgina Rodríguez, sinó que els nens naixeran mitjançant la tècnica coneguda com un ventre de lloguer. Ell, com tants altres famosos, s’ha decantat per aquesta opció que de moment no és legal a Espanya i que permet tenir fills a dones amb problemes de fecunditat, homes solters i parelles homosexuals.

El procés és difícil i car (pot superar els 80.000 euros), cosa que no el deixa a l’abast de qualsevol butxaca, i els EUA acaben sent el país on es porten a terme la majoria dels embarassos subrogats. Es contacta amb la dona gestant, que accepta donar a llum un fill que entregarà en el moment del part, es pacta un preu i s’esperen nou mesos. Al nostre país, una de les pioneres d’aquest mètode va ser Tita Cervera, que el 2006 i amb 60 anys va ser mare de Carmen i Sabina.

CRISTIANO RONALDO

El davanter, de 32 anys, ja sap el que és ser pare mitjançant gestació subrogada. El seu primer fill, Cristiano Jr., va néixer fa 8 anys fruit d’un contracte d’aquest tipus. La decisió de ser pare l’havia pres poc abans d’iniciar la relació amb Irina Shayk i una cosa semblant ha passat ara: la seva nòvia, l’espanyola Georgina Rodríguez (22), haurà de compartir aviat el seu noi amb els bessons que , segons la premsa anglesa, estan a punt de néixer.

ELTON JOHN

El cantant (69) i el seu marit, David Furnish, es van estrenar com a pares el dia de Nadal del 2010 gràcies a un ventre de lloguer. La mare del petit Zachary Jackson Levon és una californiana a la qual la parella, a més de remunerar econòmicament, diuen estimar com una germana. Tres anys després, la mateixa dona va donar a llum el segon fill del matrimoni, Elías José Daniel.

MIGUEL BOSÉ

L’artista (60) va decidir ser pare en solitari. I ho va fer dues vegades i totes dues per duplicat. Primer van néixer Diego Tadeo el març del 2011, i set mesos després, Ivo Telmo, encara que no va confessar tenir família nombrosa fins anys després.

RICKY MARTIN

Encara que viu amb Jwan Yosef, el músic (45) es va estrenar en solitari com a pare amb Valentino Matteo fa vuit anys. Ha confessat que va triar la mare gestant veient fotos de dones que s’oferien a 

portar a terme un embaràs.

QUIQUE JIMÉNEZ, 'TORITO'

Quique Jiménez

 (39) i la seva parella també van recórrer a un ventre de lloguer als EUA per ser pares de Nathan, un nen que va néixer el mes de novembre passat a Califòrnia. Complien així el seu somni després d’un primer embaràs que no va prosperar.

JAIME CANTIZANO

El presentador (43) també va optar per ser pare en solitari. Leo va néixer l’agost passat als EUA. Des d’aleshores, per a ell és sagrat arribar a casa al migdia per donar-li el biberó i ficar-lo al llit per a  la migdiada..

KIKE SARASOLA

L’empresari hoteler i la seva parella, Carlos Marrero, són pares d’Aitana (2012) i Kike (desembre 2016). Després de més de dues dècades junts, es van decidir per un embaràs subrogat.

MIGUEL POVEDA

Notícies relacionades

El ‘cantaor’ (44) és pare d’Ángel, un nen que va néixer el maig del 2015. Miguel ha confessat que per la seva orientació sexual havia descartat ser pare, però que s’ho va replantejar al complir els 40. 

ROBERTO ENRÍQUEZ

’actor (49) també es va llançar a l’aventura de ser pare solter i per duplicat. El 2012 naixien Manuel Martina, dos nens gestats a l’Índia mitjançant gestació subrogada.