DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Emma Watson uneix la seva passió per la lectura amb el feminisme

L'actriu deixa llibres feministes i escrits per dones en monuments de Nova York dedicats a dones

Emma Watson publica a Twitter el seu ’Bookcroosing’ el Dia Internacional de la Dona. / periodico

2
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Emma Watson, reconeguda activista pels drets de la dona i gran lectora, va aprofitar el Dia Internacional de la Dona per unir les seves dues passions. Com ja ha fet en ocasions anteriors, l’actriu va anar deixant dimecres llibres en diferents llocs de Nova York. En aquesta ocasió, va dipositar obres feministes escrites per dones en diverses estàtues dedicades a dones –l’escriptora Gertrude Stein, l’activista pro drets humans Eleanor Roosevelt, l’activista negra Harriet Tubman i l’heroïna i santa francesa Joana d’Arc–. També va deixar un exemplar a la sortida de la llibreria Blue Stockings, coneguda per oferir llibres feministes i de contingut gai i lèsbic.

Watson, que divendres que ve estrena una versió de La bella y la bestia és una reconeguda lectora. Fins i tot ha creat un grup de lectura feminista a Twitter anomenat Our shared shelf (La nostra prestatgeria compartida). A través d’aquest club de lectura virtual, l’actriu promou el booksharing (intercanvi de llibres) d’escriptores feministes o sobre dones que han deixat empremta en la història i la societat.

La mateixa actriu ha enviat a Mont-real diverses còpies de cinc de les seves obres preferides vinculades al feminisme, amb una nota personalitzada. Aquests llibres han estat deixats en diverses estacions del metro de la ciutat canadenca per una bloguera coneguda com a Audrée Ellem, que gestiona el compte a Instagram @livresdanslemetro.

En aquesta xarxa social, la bloguera hi ha anat deixant pistes d’on eren els llibres seleccionats per Watson, juntament amb la nota enviada per la mateixa actriu, en què demana a qui trobi algun dels llibres que el cuidi i, una vegada llegit, torni a deixar-lo al metro perquè algú més pugui disfrutar-lo.

Les cinc obres escollides per Watson que han sigut distribuïdes a Mont-real són Persepolis, de Marjane Satrapi, el How to be a woman (Com ser una dona), de Caitlin Moran, The color purple (El color púrpura), d’Alice Walker, Mom & Me & Mom (La mare i jo i la mare), de Maya Angelou i My Life on the road (La meva vida a la carretera), de Gloria Steinem.

LLIBRES EN ALTRES CIUTATS

Notícies relacionades

La mateixa actriu havia deixat personalment exemplars en suburbans d’altres ciutats. El mes de novembre passat, per exemple, va anar al metro de Londres a fer de patufeta, però dipositant un rastre de llibres en lloc de molles de pa.

L’actriu, de 26 anys, ha sigut criticada recentment per posar mostrant part dels seus pits a la revista Vanity Fair. Li retreien que una activista feminista es prestés a això. Watson va tancar l’assumpte amb contundència: «No sé què tenen a veure els meus pits amb el meu activisme pels drets de les dones».