Lucía, 'Palito', Dominguín

La nova Bosé

La germana petita de Bimba agafa el seu relleu sobre la passarel·la i confirma el seu desig de ser model

EL RELLEU . Lucía Dominguín, ’Palet, de nòvia (endolada) en Cibeles.

EL RELLEU . Lucía Dominguín, ’Palet, de nòvia (endolada) en Cibeles. / REUTERS / SUSANA VERA

3
Es llegeix en minuts
Juan Fernández
Juan Fernández

Periodista

ver +

El moment més emotiu de la setmana de la moda de Madrid va tenir lloc al final de la desfilada de Francis Montesinos. La model que tancava la desfilada del modista valencià va aparèixer amb un llarg vestit negre i coberta per un vel del mateix color. Com una núvia de dol, subjectava amb una mà un ram de roses vermelles i a l'arribar a l'extrem de la passarel·la es va aturar, va llançar un petó al cel i es va posar a plorar. La maniquí no era cap altra que Lucía Tristancho Dominguín, filla petita de Lucía Dominguín i neboda de Miguel Bosé, i el petó era per a la seva germana, Bimba Bosé, morta el 23 de gener passat.

Un mes després de la mort de la model, el clan Bosé i bona part del sector de la moda continuen commocionats per la seva pèrdua. Els homenatges a la seva figura es van succeir al llarg de la mostra madrilenya, celebrada la setmana passada, i diversos carrers del centre de la ciutat segueixen avui coberts pels cartells que David Delfín ha distribuït amb la cara i el tors de la seva amiga, amb el missatge: #bimbaforever.

Lluny dels focus

Però la vida segueix, i prova d'això ha sigut el simbòlic relleu que s'ha produït en l'última edició de la Fashion Week: la mateixa fira que fa 15 anys va quedar enlluernada davant la potent imatge i el pas ferm amb què Bimba va irrompre sobre la passarel·la, donava ara la benvinguda a la seva germana més petita, que la recordava sota els flaixos sense poder reprimir les llàgrimes.

El cert és que aquesta no era la primera vegada que Lucía, de 20 anys, mostrava dissenys davant els crítics de moda. El setembre passat ja va desfilar per a Montesinos i va anunciar la seva decisió de dedicar-se al món del modelatge, confirmant una vegada més que l'univers Bosé-Dominguín és una font inesgotable de noms i cares cridats a atraure l'interès mediàtic.

Criada lluny dels focus, al camp extremeny on la seva mare i el seu pare, l'actor Carlos Tristancho, regentaven un hotel rural, Lucía és la descendent de l'actriu Lucía Bosé i el torero Luis Miguel Dominguín, els patriarques del clan, que fins ara havia fet parlar menys. Per no distingir-se, ni tan sols feia servir el seu propi nom, sinó el sobrenom de Palito, que ella mateixa es va posar de nena arran de la seva afició a col·leccionar bastonets al camp, segons ha explicat.

Fins ara, les notícies parlaven de les aventures de la seva germana Jara, dos anys més gran que ella i propietària d'una firma de sabates, i dels seus dos germans grans, Bimba i Olfo -aquest últim habitual a la premsa del cor-, fruit tots dos de l'anterior matrimoni de la seva mare amb l'enginyer italià Alessandro Salvatore.

Notícies relacionades

Protegida sempre pels seus oncles i germans i molt unida a la seva família, Palito va decidir mudar-se a Londres quan encara era una adolescent amb intenció d'acabar el batxillerat i aprendre anglès. Pel camí, va aconseguir identificar els gens artístics que corren per les seves venes i a l'acabar l'institut va començar a estudiar Belles Arts a l'Arts University of Bournemouth, a la costa sud d'Anglaterra.

Nòvia de l'actor David Castillo, l'intèrpret que donava vida a Jonathan a la sèrie Aída, l'art ha sigut la seva gran vocació fins que les passarel·les han reclamat la seva atenció. Diu que no ve a substituir a ningú, però es declara «orgullosa de ser una Bosé». La nova Bosé.