LA CANTANT ÉS IMATGE DE LA FIRMA GUESS

Cuca Roseta, la nòvia del fado

La seva parella ii va demanar matrimoni durant un concert a Porto

lmmarco36752685 cd  riu cuca roseta170103190920

lmmarco36752685 cd riu cuca roseta170103190920 / test

3
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

Va passar fa uns dies, abans de les festes de Nadal, al Coliseu de Porto. A l’escenari, envoltada dels seus músics, hi havia una d’aquelles veus sorprenents que han renovat el fado. Es tracta de Cuca Roseta, que, com Mariza, Ana Moura, Raquel Tavares i Carminho, totes dones i dignes hereves de la gran Amália Rodriguez, ha insuflat aires nous a aquesta música que esgarrapa el cor amb nostàlgica saudade.

 La jove artista, de 35 anys, molt coneguda a Portugal, on ha rebut qualificatius com la top model del fado pel seu físic i per ser imatge d’una firma de moda, es va sorprendre en aquell concert al veure que el seu company sentimental, Joao Lapa, sortia d’entre el públic, s’acostava a ella, li oferia un anell i li demanava matrimoni, un moment compartit que va acabar entre llàgrimes de felicitat i aplaudiments encesos.

Roseta, mare d’un nadó de la seva actual parella, Benedita, i d’un nen fruit d’una relació anterior, ja havia contret matrimoni civil l’any passat amb Lapa, que és preparador físic. ¿El motiu? Ell va haver de desplaçar-se temporalment a Abu Dhabi per prestar els seus serveis professionals i l’única manera que es poguessin veure lliurement en un país on regeixen unes estrictes normes era que estiguessin registrats com  a marit i muller. A Abu Dhabi, precisament, ha passat la família al complet el cap d’any.

 

 

MILLOR PER L’ESGLÉSIA

«Sense la benedicció de Deu, per a mi el matrimoni no és tal. No em sentiré casada de veritat fins que tingui l’anell de compromís i ho celebrem per l’Església. Si ens vam casar pel civil va ser perquè no hi havia cap altra solució. Però aquesta vegada va de debò», va dir Roseta després de l’edulcorada petició de mà.

La cantant, que realment es diu Maria Isabel Rebelo, va protagonitzar un altre moment important en la seva carrera quan, a finals del novembre passat, va ser convidada per l’Ajuntament de Porto a cantar un fado a cappella davant els reis Felip Letizia durant el viatge oficial que van fer a Portugal. Una trobada que va voler immortalitzar a Instagram.

 

 

El seu físic –és cinturó negre de taekwondo i practica ioga habitualment– i la seva popularitat l’han fet a més ambaixadora per a Portugal de la firma de roba i complements Guess i sol protagonitzar entrevistes i produccions de moda.

 

 

 

Fa uns dies va interpretar el 'Bésame mucho' en un concert amb Julio Iglesias

 

 

Notícies relacionades

En la carrera musical de Roseta  també hi ha hagut un home clau. Es tracta del músic, compositor i productor argentí Gustavo Santaolalla, que ha guanyat dos Oscars per les bandes sonores de les pel·lícules 'Babel' i 'Brokeback mountain'. Santaolalla va quedar enlluernat en una actuació seva, va reconèixer en la veu de la fadista aquella universalitat que no coneix llengües ni fronteres i així va néixer el seu primer disc, amb cançons clàssiques i lletres de la mateixa cantant. «El fado era una cosa que no m’havia interessat mai i que no coneixia. Som portuguesos però no coneixem la nostra pròpia música. Quan vaig començar a investigar, vaig sentir una passió que em fa pensar que vull cantar fado la resta de la meva vida», ha explicat l’artista portuguesa.

Després d’aquell primer «idil·li sonor» que portava el seu nom, van arribar 'Raiz' i l’últim treball, 'Riû', produït aquesta vegada pel compositor brasiler Nelson Motta, gravat a cavall entre Rio de Janeiro i Lisboa, i amb lletres que firmen, a més d’ella, Bryan Adams, Jorge Drexler Ivan Lins, com un exemple del world fado que sona actual però amb el pòsit del que és antic.