VA TENIR UN INFART A L'ESTIU

Luis Eduardo Aute, que ja parla i camina, segueix la recuperació a Cuba

"Els metges són molt optimistes", ha explicat el representant del cantautor

Luis Eduardo Aute, que ja parla i camina, segueix la recuperació a Cuba
1
Es llegeix en minuts

Luis Eduardo Aute (Manila, 1943), que ja «parla i camina», es troba actualment a Cuba, on té pensat continuar el procés de recuperació de l’infart que va patir l’estiu passat, segons ha informat el seu representant, Antonio Peña.

Segons Peña, no se sap quant  de temps s’estarà a l’illa caribenya, on va arribar el 7 de desembre passat, però «les perspectives són molt bones» i ell es troba de «molt bon humor». Va ser el 8 d’agost passat quan Aute va patir un sever infart que el va obligar a quedar-se ingressat a l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid fins al 25 de setembre. Des d’aleshores, fins al seu viatge a Cuba, el polifacètic artista va prosseguir el seu tractament en una clínica especialitzada de la capital espanyola, la Rúber.

ELS METGES, MOLT OPTIMISTES

Era millor estar en un hospital que a casa, ja que el xalet de l’artista, amb tres plantes, té massa escales i barreres arquitectòniques. Durant l’ingrés, Aute ha estat en tot moment acompanyat per la seva dona, María del Carmen Rosado, i els seus fills. Després d’estar dos mesos en coma va començar a millorar gràcies a les atencions d’un metge cubà recomanat pel seu amic, el famós cantautor Silvio Rodríguez.

«El que ha tingut ha sigut una cosa molt greu i requereix temps, però els metges són molt optimistes», ha assenyalat Peña, que ha informat que Aute treballa actualment amb fisioterapeutes en la seva recuperació i que ja «conversa i camina, que era una de les coses que s’havia de veure com evolucionava».

Notícies relacionades

L’autor d’'Al alba' s’hauria decantat per seguir tractament a Cuba per les relacions d’amistat que l’uneixen amb aquest país, per l’alta estima en què té la qualificació dels metges de l’illa i pel bon temps que  hi fa, més apte ara mateix per a les seves passejades.

Als 73 anys, Aute fa mig segle que va pujar als escenaris, un aniversari que commemorava amb la seva última gira, la qual va obrir fa un any amb un multitudinari recital a Mèxic, i amb la publicació el març d’un poemari que repassa tota la seva trajectòria sota el títol 'Sexto animal' (Espasa). A més a més, l’artista va participar el mes de juny passat, coincidint amb el Dia Europeu de la Música, en la tercera edició de #MiMúsicaTuRefugio, un macroconcert pels refugiats.