VÍCTIMA D'AMENACES, INSULTS I SUBESTIMACIÓ

Mila Kunis esclata contra el sexisme de Hollywood

L'actriu assegura que li van exigir que posés semidespullada per a una revista "o no tornaria a treballar"

21036142 59

21036142 59

2
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'actriu Mila Kunis, intèrpret de 'Cisne negro' o 'Malas madres' i dona d'Ashton Kutcher, amb qui tindrà el seu segon fill ben aviat, ha tornat a posar Hollywood de cap per avall. Després de les recents declaracions en què explicava que criaria els seus fills "com si fossin pobres", ara ha denunciat, a través d'un blog públic escrit a 'Medium'Medium, multitud d'actituds masclistes i sexistes que ha patit en primera persona al llarg de la seva trajectòria cinematogràfica.

Kunis, que va ser elegida per la revista 'Esquirela dona més sexi del 2012 -llista en què la van succeir Scarlett Johansson (2013)Scarlett JohanssonPenélope Cruz (2014)Penélope Cruz  i Emilia Clarke (2015)Emilia Clarke-, ha denunciat les amenaces que va rebre d'un famós productor de Hollywood perquè posés semidespullada en una revista per promocionar una de les seves pel·lícules. "Em vaig quedar lívida i em vaig sentir objectivada, i per primera vegada en la meva carrera vaig dir 'no", assegura Kunis, que titula el seu blog amb l'advertència que li va fer aquest productor -a qui no anomena-: "No tornaràs a treballar mai en aquesta ciutat [Hollywood]". "Ja no estava disposada a sotmetre'm a un compromís al qual anteriorment sí que m'havia sotmès", assegura.

"VAIG TORNAR A TREBALLAR"

"El món no es va acabar. La pel·lícula va recaptar molts diners i jo vaig tornar a treballar en aquesta ciutat una altra vegada, i una altra i una altra", continua. "Però aquest productor potser no s'adonarà mai que el que va dir posa de manifest exactament el que tota dona tem en aquesta feina: pensem que si parlem de les nostres carreres, es veuran amenaçades. No volem que ens facin fora del negoci per ser unes putes. Així que posem en perill la nostra identitat per mantenir l'statu quo [de Hollywood], amb l'esperança que el canvi arribi”.

L'actriu afirma que al llarg de la seva trajectòria professional ha viscut moments en què ha sigut “insultada, marginada, mal pagada, creativament ignorada i subestimada” pel simple fet de ser dona.

"HE SIGUT CÒMPLICE D'AQUESTA MERDA"

“Em vaig adonar que, per triomfar en aquesta indústria, havia de jugar segons les regles de joc dels homes, però a mesura que passaven els anys i guanyava més experiència, m'he adonat que és una merda i, pitjor encara, m'he adonat que jo he sigut còmplice que això passi”, confessa.

És per això que l'actriu va decidir no seguir les regles del joc de Hollywood i va crear una productora amb tres dones més per crear programes de televisió. I llavors, denuncia, va rebre "una altra microagressió" per part d'un "influent productor", que la va menysprear en una sèrie de correus electrònics. "Mila és una megaestrella. ¡Una de les més grans intèrprets de Hollywood i pròximament la dona d'Ahston [Kutcher] i mare d'un nadó!".

ESPOSA I MARE

Aquest productor, explica Kunis, "va reduir el meu valor únicament a la meva relació amb un home exitós i la meva capacitat per tenir nens. Va ignorar les meves (i les del meu equip) significatives contribucions creatives i logístiques", critica l'actriu. En conseqüència, "vam retirar la participació en el projecte", explica. I explica que seguirà fent el mateix. A partir d'ara, quan topi amb opinions masclistes, ja siguin "subtils o manifestes", s'hi encararà "frontalment".

Notícies relacionades

"Si això m'està passant a mi, els passa de manera més agressiva a altres dones a tot arreu. Tinc la sort que he arribat a una posició en què puc deixar de comprometre i mantenir-me ferma, sense por de com em guanyaré el pa".

"Tornaré a treballar en aquesta ciutat, però no ho faré amb tu", diu Kunis referint-se a l'amenaça del productor amb què comença el seu text.