Vitalii Sediuk, l'assetjador dels famosos

L'agressor de la model Gigi Hadid a Milà llança una advertència a les celebritats i a la indústria de la moda

Gigi Hadid respon amb un cop de colze a l’agressió quan sortia d’una desfilada a Milà

Gigi Hadid respon amb un cop de colze a l’agressió quan sortia d’una desfilada a Milà
acosador

/

2
Es llegeix en minuts
ANNA ROCASALVA / BARCELONA

Desfilades a part, poques coses han tingut més repercussió mediàtica en la Setmana de la Moda de Milà que l’agressió que va patir dijous la supermodel nord-americana Gigi Hadid. La noia sortia de la desfilada de la firma Max Mara quan, aprofitant una badada del personal de seguretat, un noi amb barret s’hi va abalançar al damunt per darrere, la va envoltar amb els braços i la va elevar de terra. Ella va aconseguir desfer-se de la masegada clavant un cop de colze a la cara de l’atacant.

    

Semblava que un fan s’havia excedit en el seu entusiasme, però res més lluny de la realitat. L’agressor de Gigi Hadid és l’ucraïnès Vitalii Sediuk , de 27 anys, que compta amb un llarg historial d’altercats amb famosos. Aquest individu ja era conegut al seu país per turmentar famosos nord-americans en entregues de premis i alfombres vermelles, als quals  aconsegueix colar-se gràcies al passi de premsa que conserva de quan treballava per al canal de televisió ucraïnès 1+1. Té bona presència i vesteix bé.

    Algunes de les víctimes han sigut: Madonna (li va regalar en una roda de premsa una mena de card, flor que ella odia), Will Smith (va intentar fer-li un petó a la boca), Leonardo DiCaprio (se li va aferrar a les cames), Bradley Cooper (li va posar la cara a l’entrecuix en una estrena) i Adele,

(va fer avergonyir la cantant amb els seus comentaris). Però l’incident més sonat va ser fa dos anys, quan va intentar agredir Brad Pitt. L’actor va demanar una ordre d’allunyament contra Sediuk, que va complir 20 dies de treballs comunitaris i va pagar 20.000 dòlars per no anar a la presó.

 

    Lluny d’escarmentar, ara aquest assetjador sembla dirigir els seus atacs contra les anomenades socialites i contra la indústria de la moda que les promociona. Dijous, Sediuk llançava la següent advertència a Instagram: «Considero que Gigi Hadid és guapa, però ella i la seva amiga Kendall Jenner no tenen res a fer en l’alta costura. Fent això –explica, referint-se a l’atac a la model– animo la indústria de la moda a posar els autèntics talents a la passarel·la i les portades de Vogue en comptes d’aquelles noies mones i ben posicionades d’Instagram. Ho podeu anomenar el meu manifest o protesta. Això també és una advertència per a Anna Wintour que ha convertit Vogue en un tabloide posant les Kardashians i altres de dubtosa fama a la portada de tan respectable revista».

ALTRES VÍCTIMES

Notícies relacionades

Per desgràcia, Vitalii Sediuk no és l’únic assetjador de famosos. Alguns han viscut autèntics calvaris per culpa de fanàtics. John Hinkley, ingressat ara en un psiquiàtric, va assetjar Jodie Foster durant anys fins al punt que va intentar matar el llavors president dels EUA Ronald Reagan «per impressionar-la», segons li confessaria en una carta dies després.

    Jonathan Norman va ser condemnat a 25 anys de presó després de confessar que volia violar Steven Spielberg davant de la seva dona i fills. El personal de seguretat el va enxampar entrant a casa del director amb una motxilla plena de material per aconseguir el seu propòsit. I l’actriu Sharon Stone està terroritzada amb la idea que Philip Barnes surti un dia d’aquests en llibertat. Aquest home va intentar tres cops entrar-li a casa i, tot i la distància forçosa i el tancament en un psiquiàtric, li ha seguit enviant cartes amenaçadores.