CREACIÓ DE ROCAMBOLESC

VelenCoco, el gelat pel qual es fondran els fans de Velencoso

fimedio34832595 barcelona 27 07 2016 gente presentacion del helado velencoco160727160002

fimedio34832595 barcelona 27 07 2016 gente presentacion del helado velencoco160727160002 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / BARCELONA

Potser algú es fondrà abans de clavar una mossegada o passar la llengua pel cap, el nas, el tors, els bíceps i, sí, també, les parts íntimes. Però segur que ningú deixarà que es fongui el polo amb el cap, el nas, el tors, els bíceps i, sí, també les parts íntimes d’Andrés Velencoso. Perquè és bo. El gelat. I, per la majoria, també el model. I ell, ¿què opina quan li pregunten si ja pot proclamar sense problemes que és bo? Es limita a respondre que ara té gust de coco, llimona, canyella i llet merengada.

El gelat, que es diu VelenCoco, és una creació de Rocambolesc, la gelateria creativa i burleta de Jordi Roca, que primer va començar pel seu nas, després pel dit de Colom de l’estàtua de la Rambla, el Cul de la Lleona de Girona i l’ós i l’arboç de Madrid i, ara, amb el cos del maniquí de Tossa de Mar. «Amb aquest gelat ja ho he aconseguit tot, és el màxim dels màxims, ja puc retirar-me tranquil», va fer broma el també actor.

«Tot va començar com una tonteria, fa tres mesos, I des d’aleshores, papapapà, fins avui», recorda. Velencoso, client habitual d’El Celler de Can Roca, ajuda la seva germana amb Casa Andrés, el restaurant familiar que tenen a Tossa de Mar, i li va demanar al Jordi que li deixés vendre els seus gelats allà. Posats a demanar, li va suggerir que en creés un amb algun monument de la localitat de la Costa Brava. I Roca, divertit com ell sol, li va deixar anar: «El monument ets tu», una frase que subscriuran tots els fans de l’exnòvio de Kylie Minogue Úrsula Corberó, a qui últimament han unit la tennista russa Maria Xaràpova. «Li enviaré un polo, crec que li agradarà. Hi ha bon rotllo», somriu.

Notícies relacionades

Velencoso li va seguir la broma a Roca i es va deixar fer un motllo a partir d’un escàner del seu cos en tres dimensions. Al cap de poc va acabar escollint entre els tres sabors que havia proposat el Jordi. Ahir es va presentar la creació al Rocambolesc del Liceu: es diu VelenCoco perquè un dels seus ingredients és el coco. «M’encanta», sospira el maniquí. «És de coco, canyella, llet merengada i llimona. Coco perquè recorda la platja, és molt estiuenc, i canyella i llimona perquè són molt mediterranis», afegeix el pastisser Roca.

La posada de llarg es va fer amb una gran festa, amb Oriol Elcacho i la seva parella, Davinia Pelegrí, col·legues del guapo de Tossa, provant la seva rèplica, i amenitzada amb un vídeo promocional autoparòdic, «mig cutre, com de sèrie B, dolent», explica Velencoso. A la cinta hi apareixen el model, el pastisser i la seva dona, Alejandra Rivas. «¿Que si em fa vergonya veure’m així al vídeo? Si m’ho prengués seriosament, sí, però al final tot és conya. Potser la gent té la imatge que sóc un tio una mica seriós, però amb això dono a entendre que ens podem riure de nosaltres mateixos», explica el model i actor.