35 restaurants de Barcelona s'integren en una ruta de 'brunch', cava i música

El Brunch Weekend d'Anna de Codorniu proposa tots els caps de setmana fins a l'agost menús especials maridats

 

  / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN / BARCELONA

Fins i tot a la terra del cava, el seu consum segueix molt lligat a dates assenyalades i celebracions especials. No sol regar dinars i sopars com el vi, ni formar part de la compra quotidiana. Per invertir la tendència, l'empresa Codorníu va propulsar fa un parell d'estius els Anna de Codorniu Brunch Weekend a Barcelona, on menús especials s'aliaven amb la bombollejant beguda. I el que va començar amb èxit en una desena de restaurants, sumarà 35 establiments en la tercera edició que acaba de començar.

Notícies relacionades

La iniciativa funciona tots els caps de setmana fins al 21 d'agost, en horari de 12 a 17 hores, amb les particularitats que imposa cada local, però sota la premissa de dinar amb l'Anna Blanc de Blancs. Alguns aposten per un tapeig tradicional i altres per un contundent menú de fins i tot 12 plats, les opcions es mouen entre els 24 i els 50 euros i compten amb l'al·licient afegit d'un trio de cantants que actua de forma itinerant i per sorpresa quan el comensal menys s'ho espera. El brindis, de sobte, es fon amb l'òpera.

El muntatge s'ha exportat també a Madrid, Nova York, Texas, Florida i Chicago, encara que a Barcelona té una de les rutes més completes i variades. Per exemple, a l'Eixample hi participen Alba Granados, Cachitos, La Barra, Can Xurrades, Chez Cocó, Shibui... ; a Sarrià-Sant Gervasi ho fan el Bar Treze, AjoBlanco, Sandor i Patrón, entre altres; a Ciutat Vella no hi falten l'Ultramarinos, Merendero de la Mari, 3 Nusos o L'Escamarlà. La llista completa i els menús detallats es pot consultar a la web www.annadecodorniubrunchweekend.com. Integren propostes tan diverses com ous Benedict, paelles marineres, tàrtars de vieires, variats de sushi o carns a la brasa.