QUERELLA A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

Ana Duato se sent "traïda" pel seu assessor fiscal

L'actriu i el seu col·lega Imanol Arias, que apareixen als 'papers de Panamà', estan sent investigats per defraudar 2,9 milions a Hisenda

Ana Duato i Imanol Arias van a l’Audiència a recollir la querella per delicte fiscal. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts

Ana Duato, investigada amb Imanol Arias per defraudar a Hisenda 2,9 milions d'euros a través de societats instrumentals del despatx NummariaAna DuatoImanol AriasNummaria, ha manifestat que se sent "molt traïda" per l'assessor fiscal Fernando Peña, relacionat amb aquest bufet. L'actriu ha realitzat aquestes declaracions a les portes de l'Audiència Nacional després que el jutge li ratifiqués l'admissió a tràmit de la querella per aquest cas de frau fiscal.

També aquest matí ha anat a l'Audiència Imanol Arias amb la seva advocada Dolores Márquez de Prado, encara que l'actor no ha volgut fer declaracions.

Acompanyada del seu advocat Enrique Molina, també defensor de Francisco GranadosDuato ha afirmat que ella era "client de bona voluntat" del despatx, amb qui havia entrat en contacte a través de Fernando Peña, "una persona en què confiava plenament, secretari de l'Acadèmia de Televisió i inspector d'Hisenda. Em sento molt traïda".

"LA CONSCIÈNCIA MOLT TRANQUIL·LA"

Ana Duato ha assegurat també que té "la consciència molt tranquil·la" i que confia "plenament en la justícia", i ha demanat als mitjans de comunicació "una mica de paciència" fins que declarin davant el jutge.

La protagonista de la sèrie 'Cuéntame' ha demanat respecte per a ella i la seva família, evitant que "això al final es converteixi en un circ mediàtic" en què no li agradaria participar.

L'advocat de l'actriu ha informat que havien anat a l'Audiència Nacional per recollir la documentació de la querella "que estava en la premsa des de fa una setmana" i ha mostrat el seu interès a aclarir com més aviat millor les filtracions "manipulades i tergiversades".

Segons Enrique Molina, en la querella de la fiscalia es considera que existeix una infracció fiscal "però per la documentació que tenim nosaltres ni existeixen delictes, ni existeix defraudació, ni deute amb Hisenda, ni fuga de capitals, ni societats constituïdes a l'estranger per eludir els pagaments a Hisenda".

L'advocat ha sol·licitat al jutjat prestar declaració com més aviat millor no només pel dany personal a Ana i el seu marit Miguel Ángel Bernardeau, sinó pel dany a la Compañía Ganga Producciones", a la qual "ni tan sols se l'esmenta en el procés".

A aquesta petició el jutjat ha respost que "fins que no analitzin totes les documentacions pendents d'extreure de les caixes resultants del registre de Nummaria, no rebrà declaració perquè el jutge pot considerar que algun dels querellats no sigui objecte d'imputació, ni tan sols de rebre declaració".

"NO HI HA RES A OCULTAR"

Aquest "serà el cas d'Ana", segons el lletrat, que ha assenyalat que la seva clienta "estava inquieta" pel que estava passant "i per la persecució dels vostres companys. No hi ha res a ocultar".

Notícies relacionades

La Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutge Ismael Moreno que cités a declarar Imanol Arias i Ana Duato com a investigats per defraudar a Hisenda 2.983.100 euros a través de societats instrumentals del despatx Nummaria.

En l'operació, que investiga la creació per Nummaria d'entramats internacionals per facilitar l'evasió fiscal dels seus clients amb societats instrumentals al Regne Unit i Costa Rica, van ser detingudes quatre persones, entre elles el propietari del bufet José Luis Álvarez García, encara que Fernando Peña no va poder ser arrestat perquè estava fora d'Espanya.