CELEBRACIÓ REIAL

Joan Carles i Sofia, junts una altra vegada per l'aniversari de Gustau de Suècia

El viatge oficial a Estocolm és el primer en què els reis coincideixen des del 2014

33712421 60

33712421 60 / MAJA SUSLIN/TT (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Els reis Joan Carles i Sofia han assistit aquest dissabte als actes de celebració del 70è aniversari de Carles Gustau de Suècia, a Estocolm. Es tracta del primer desplaçament que la parella fa per participar en una activitat oficial a l'estranger en dos anys.

Joan Carles i Sofia han participat en els actes previstos durant aquesta jornada. Els reis han assistit a una missa d'acció de gràcies a la capella del Palau Reial d'Estocolm, seguida d'una parada militar i l'actuació d'una coral en honor al monarca suec. Els reis es desplaçaran amb la resta de convidats a l'ajuntament de la ciutat, on l'alcalde, Sten Nordin, oferirà un dinar. Joan Carles i Sofia posaran fi a la seva estada a Estocolm després del dinar.

Encara que Carles Gustau de Suècia i la seva dona, la reina Sílvia, són els actuals monarques al país escandinau, seran els reis emèrits espanyols, i no Felip VI i Letizia, els que seran presents en aquests actes. Un portaveu de la Casa del Rei s'ha limitat a explicar que simplement "s'ha decidit així".

Aquest viatge a Estocolm serà el primer acte oficial a què assisteixen junts des del novembre del 2015, quan van acompanyar els reis Felip i Letizia en l'entrega dels Premios Nacionales del Deporte al Palau Reial del Pardo. A més, la parella no feia cap viatge oficial des de l'abril del 2014, quan van anar a Roma per a la canonització dels papes Joan XXIII i Joan Pau II.

L'agenda oficial de Joan Carles i Sofia es va reduir dràsticament des de l'arribada al tron de Felip VI, i amb això les aparicions en públic junts.

SOPAR D'AMIGUES EL 2012

L'últim intercanvi de visites entre les dues famílies reials es remunta a l'any 2012, quan els reis de Suècia van visitar Espanya amb motiu de la participació de Carles Gustau de Suècia en una reunió a Madrid de la Fundació Scout Mundial.

Notícies relacionades

La presència dels monarques suecs a Madrid va coincidir en el temps amb la convalescència del rei Joan Carles després de la seva operació de maluc a causa de la caiguda que va tenir a BotswanaBotswana. En aquella ocasió, la reina Sofia va oferir un sopar a la Zarzuela a la reina Sílvia, amb qui la uneix una gran amistat.

Anteriorment, el 2010, la reina Sofia, amb els Prínceps d'Astúries i les infantes Elena i Cristina, van anar al casament de la princesa Victòria. Aquell any es va publicar un llibre que va treure a la llum l'assistència del rei suec a prostíbuls i una relació extramatrimonial amb una exuberant cantant de pop sueca, fets que no van ser desmentits per la Casa Reial sueca.