UN FUNEST CULEBRÓ DE HOLLYWOOD

L'última nota de la nòvia de Carrey

«Jim, t'estimo. Perdona'm», va deixar escrit Cathriona White

Cathriona White, en una foto penjada a Instagram fa unes setmanes.

Cathriona White, en una foto penjada a Instagram fa unes setmanes. / INSTAGRAM

2
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN
NOVA YORK

Quan fa dues setmanes es va saber la notícia del suïcidi de Cathriona White, la maquilladora de 30 anys que durant els tres últims havia mantingut una relació sentimental amb Jim Carrey, l'actor va emetre un comunicat mostrant la seva «profunda tristesa» i assegurant que tant ell com «família, amics i tots els que l'estimaven i es preocupaven per ella» se sentien «castigats per un llamp». White clarament anticipava aquell dolor.

En una nota que va deixar abans de treure's la vida, la noia va demanar perdó a Carrey. «Jim, t'estimo. Sisplau perdona'm. No sóc d'aquest món», va escriure, segons el contingut revelat pel portal Radaronline. Són paraules que donen encara més sentit al comunicat de l'actor, que va parlar d'ella com «d'una flor irlandesa delicada i verdaderament amable, massa sensible per a aquesta terra».

Tot i que s'ha publicat que Carrey White havien trencat uns dies abans del suïcidi, hi ha també informacions que apunten que no era una ruptura definitiva i ell parlava de donar-se «un respir», cosa que havien fet en moments anteriors. En qualsevol cas, la seva relació era forta i el protagonista d'Olvídate de mí, segons informacions de la premsa nord-americana, s'ha fet càrrec de les despeses del viatge a Los Angeles i de l'estada a la ciutat de la mare adoptiva i d'una de les germanes de White, així com dels actes fúnebres a Irlanda.

Aquests actes tindran lloc a Cappawhite, una petita localitat de només uns centenars d'habitants de la qual era originària la maquilladora i aspirant a actriu i, segons la premsa irlandesa, comptaran amb la presència de l'actor. Avui tindrà lloc la vetlla en una casa fúnebre i demà, després d'una missa a la capella de la Mare de Déu de Fàtima, l'enterrament, després del qual White reposarà al cementiri al costat del seu pare, que va morir el 2012 després d'anys malalt per un càncer cerebral.

Va ser just després d'aquella mort quan White va intentar llevar-se la vida per primera vegada, segons s'ha publicat ara, i s'ha informat també que ella llavors no va anar al funeral i va explicar que era il·legalment als Estats Units i no podia viatjar.

Notícies relacionades

Va ser poc després de perdre el seu pare quan, segons també s'ha sabut ara, White es va casar amb Mark Burton, un càmera, membre de l'Església de la Cienciologia com ella. Aleshores, el gener del 2013, la relació que el 2012 va iniciar amb Carrey s'havia trencat. La van reiniciar el maig d'aquest any, quan la maquilladora i Burton ja estaven de fet separats. Segons una font pròxima a l'actor citada anònimament per The Hollywood Reporter, «de cap manera Carrey hauria aparegut amb ella en llocs públics si hagués pensat que estava casada. Per a ell, ella estava separada i havia d'iniciar el procés de divorci al desembre».

Tots dos van sopar junts a Malibú per celebrar l'aniversari de White. La seva  depressió es podia haver accentuat per un dur missatge que, segons TMZ, li va enviar en aquell aniversari la seva mare biològica, que l'hauria qualificat de «fracàs». Uns dies després,  el 28 de setembre, quan es complia el tercer aniversari de la mort del seu pare, White es treia la vida amb un còctel de pastilles. Tres de les quatre que es van trobar a l'apartament (un opiaci, un ansiolític i un somnífer) havien sigut receptades a Carrey.

Temes:

Jim Carrey