HOMOSEXUALITAT A ALEMANYA

Una revista usa la imatge d'una 'Merkel lesbiana' per promocionar-se

La cancellera va defensar recentment la seva postura i va ratificar que el matrimoni ha de ser entre un home i una dona

El vídeo promocional de la revista ’Straight’ utilitza una doble d’Angela Merkel per reclamar el matrimoni homosexual a Alemanya. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts

Un vídeo promocional d'una revista alemanya dirigida a lectores lesbianes ha fet furor a les xarxes socials amb un muntatge en què apareix una doble de la cancellera Angela Merkel abraçada per una dona, mentre de fons s'escolta la notícia que el Parlament ha aprovat el matrimoni homosexual.

La publicació 'Straight', que comercialitzarà una editorial de recent creació -Tchakabum-, ha causat enrenou abans del seu llançament al mercat aquest dimecres amb aquest vídeo de 23 segons.

 

La gravació, en blanc i negre i aparentment en una habitació d'hotel, arrenca amb la imatge de la doble de la canceller en una finestra i fent anar el seu telèfon mòbil, en un gest molt característic de la cap del Govern alemany, mentre s'escolta la notícia que el Parlament ha aprovat per un 62% el matrimoni entre persones del mateix sexe.

En aquell moment apareix una altra dona, més jove i en camisa de dormir, que l'abraça tendrament per l'esquena i li fa un petó al coll, i ella respon prenent-li la mà encara que sense deixar anar el seu mòbil.

ALEMANYA NO APROVA EL MATRIMONI HOMOSEXUAL

'Straight', una revista que es defineix "per a dones que estimen les dones", pretén cridar l'atenció sobre aquesta temàtica i sobre la posició del govern de Merkel, que desestima aprovar el matrimoni homosexual aquesta legislatura. Mentre en països europeus, com la catòlica Irlanda, o als Estats Units s'ha avançat en els últims mesos en la legalització dels matrimonis entre persones del mateix sexe, a Alemanya només existeix la possibilitat de registrar-se com a parella de fet entre homosexuals.

Notícies relacionades

Aquesta fórmula es va aprovar en temps de la coalició entre socialdemòcrates i verds liderada pel canceller Gerhard Schröder -entre el 1998 i el 2005- i llavors es va considerar una fita en la lluita pels drets dels homosexuals. Des d'aleshores, a Alemanya s'ha avançat en l'eliminació de lleis discriminatòries, especialment en matèria fiscal, però segueix sense contemplar-se la possibilitat del matrimoni civil ni tampoc l'adopció de fills per les parelles del mateix sexe.

Merkel va defensar recentment la seva postura i va ratificar que per a ella el matrimoni ha de ser entre un home i una dona, alhora que va insistir en els avenços realitzats cap a l'equiparació dels drets dels homosexuals.