19a edició del festival solidari PROMOGUT PER LA FUNDACIÓ DEL CÈLEBRE CAPELLÀ

El pare Manel & Cia

Love of Lesbian, Tricicle i Sisa van captivar el públic al Victòria

Foto de família dels participants a ’Guanya’t el cel amb el pare Manel’ després de la gala solidària al Victòria, amb el decorat de ’Mar i cel’ de fons.

Foto de família dels participants a ’Guanya’t el cel amb el pare Manel’ després de la gala solidària al Victòria, amb el decorat de ’Mar i cel’ de fons. / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA
BARCELONA

Hi va haver rialles, emoció i molt bones vibracions entre el públic que va assistir ahir a la nit al festival solidari Guanya't el cel amb el pare Manel. Com en anteriors edicions, la 19a funció destinada a recollir fons per a la Fundació pare Manel que ajuda sectors desafavorits, sobretot joves i nens,  va reunir un magnífic repartiment d'artistes amb ganes de contribuir a una bona causa. La potent banda de rock Love of Lesbian, el ritme fresc de La Rumbeta i l'històric Jaume Sisa van animar amb música la gala, que també va comptar amb els trucs del Mag Lari, números de dansa i hip-hop de Brodas Bros i molt d'humor. «Ja hi vam participar l'any passat. Repetim perquè és important recolzar el pare Manel», va destacar Alba Bioque, cantant de La Rumbeta, que va versionar la cèlebre ranxera VolverToni Moog, Carles Flavià, Xavier Sardà i Juan Carlos Ortega es van encarregar de l'humor juntament amb Tricicle. El grup d'humor sense paraules va oferir una divertida selecció dels seus millors esquetxosMolts dels artistes protagonistes són gairebé fixos de la gala, com Manel Fuentes, un altre fan del pare Manel que va col·laborar com a presentador en l'espectacle i fins i tot va ajudar el Mag Lari en un número.

Notícies relacionades

30.000 EUROS / «Els prop de 30.000 euros recaptats amb l'espectacle han sigut possibles perquè Damm, assumeix les despeses que genera el xou», va recordar Manel Pousa, el pare Manel (Granada, 1945) a EL PERIÓDICO. «Un 75% dels diners aconseguits es destinaran a iniciatives per ajudar els nens i joves dels barris de Verdun i Roquetes. La resta servirà per a projectes de col·laboració amb centres penitenciaris i per ajudar gent amb dificultats», va explicar el pare Manel. El capellà, que es preocupa per arremangar-se i donar un cop de mà al proïsme, va abandonar la carrera d'Arquitectura per entrar al seminari. Acabat d'ordenar sacerdot el 1977 va començar la seva missió a Barcelona, on ha acabat construint una xarxa impressionant d'amics compromesos amb la seva lluita a favor dels sectors més desafavorits.

HOMENATGE A RUBIANES / Ahir es va mostrar encantat amb el suport i solidaritat de tots els implicats en aquest festival. La primera edició del festival la va ajudar a impulsar Carles Flavià, excapellà amic del pare Manel, reconvertit en actor. Ell li va presentar Pepe Rubianes, enyorat còmic que va morir fa sis anys, que es convertiria en un gran defensor de la gala. Ahir, la seva imatge es va projectar en escena davant una pluja d'aplaudiments. «Espero que l'any que ve puguem celebrar la 20a edició amb una gran festa i que comptem amb tots aquells que ens han ajudat a tirar-la endavant tots aquests anys», va comentar el pare Manel. Seria ideal poder disposar d'un espai més gran. S'accepten ofertes.