POLÈMIC CANVI D'IMATGE

Uma diu que la seva nova cara és obra del maquillatge

«Cap diva de Hollywood reconeix els seus retocs», diu un metge

2
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA
BARCELONA

Després de l'enrenou del seu dràstic canvi d'imatge, ahir va arribar la calma en el moment que Uma Thurman va decidir enfrontar-se als rumors fent acte de presència al programa de televisió matutí Today, de la cadena NBC, on, com era d'esperar, li van preguntar sobre la seva transformació facial.

«Ho sé, estava rara», va reconèixer la musa de Tarantino al veure les fotografies. «¿Què els diries als que t'han criticat durament aquesta setmana?», insistia la presentadora. «No ho sé, suposo que a ningú li ha agradat el meu maquillatge», va respondre l'artista, que es va mostrar tranquil·la i reflectia una actitud més pròxima a la que té acostumats els seus seguidors.

«La gent diu coses bones i altres vegades fa comentaris cruels. ¡Tant és! És part de la meva feina, suposo», va dir, resignada.

Preguntada sobre si repetirà aquest look en un altre esdeveniment, la intèrpret va fer broma: «Ja hem pogut veure que bé que va funcionar el llapis fosc l'altra nit».

Com no podia ser d'una altra manera, el maquillador de l'actriu, Troy Surrat, va sortir en defensa de la seva cèlebre clienta i va reconèixer que ell és el responsable de la confusió provocada per un maquillatge poc encertat. «Hem experimentat amb el maquillatge. I, la veritat, estic molt sorprès», va dir a People.

«Creia que actualment tots érem conscients del rol que juga el maquillatge en el món de la moda, i en especial en el de les celebritats, com a mitjà per crear expressions facials», va afegir el professional, que va comentar que «la idea era donar a  Uma un estil Effortless Parisienne chic (elegància parisenca sense esforç), potenciant llavis amb matisos forts i deixant els ulls en un segon pla».

Notícies relacionades

Després del testimoni de Thurman, diversos mitjans de tot el món van optar per reconèixer el seu error. DailyMail va ser dels primers diaris a recollir la versió de la protagonista de Pulp fiction. Per la seva part, The Independent tampoc va trigar a abordar l'assumpte. Time va deixar constància del que va considerar una equivocació i va publicar íntegrament l'entrevista de Thurman.

UNA FARSA / Tot i la declaració de Thurman, hi ha especialistes en estètica que segueixen pensant que l'actriu s'ha arreglat la cara. «Tenint en compte l'edat que té (44 anys), que presenta un cutis immaculat, que el maquillatge té la funció d'embellir i que cap diva de Hollywood reconeix el seu pas per la consulta de l'estètic, penso que es tracta d'una farsa», va explicar a EL PERIÓDICO un reconegut metge plàstic de Madrid, que va demanar l'anonimat. «Les actrius ingressen a la clínica amb una falsa identitat i en ocasions fins i tot s'emporten el seu historial mèdic per esborrar qualsevol sospita de la seva estada al centre», va afegir el facultatiu, que va posar com a exemple Sharon Stone, que insisteix que no ha passat pel quiròfan i, no obstant, les fotos demostren que sí. El metge va assegurar comprendre les famoses que neguen els seus retocs estètics perquè, «al capdavall, la seva cara i el seu cos són els seus béns més preats».