Una exposició al Palau Robert mostra l'obsessió i el culte per la bellesa

'Love me' recull 25 imatges del fotògraf Zed Nelson fins al 31 d'agost

1
Es llegeix en minuts
SARA ANDRADE / Barcelona

El fotògraf Zed Nelson ha recollit en una retrospectiva el seu treball durant cinc anys en què ha visitat 18 països, per captar les imatges que ara recull l'exposició 'Love me'. El Palau Robert de Barcelona exposarà el seu treball fins al 31 d'agost, en el marc del Festival DOCfield 2014 de Barcelona en un programa de 40 exposicions de fotografia documental i periodística. 

A 'Love me' hi ha cirurgians plàstics, persones anorèxiques, reines de les bellesa, aprenents de models, estrelles del porno, empresaris, etcètera. També es pot veure fotografies sobre un concurs de bellesa que se celebra en una presó sud-americana, soldats nord-americans que es col·loquen gratuïtament implants de pit, a més de les operacions de nas de nenes a Teheran.

Bellesa occidental, bellesa global

L'exposició explora l'ideal de bellesa occidental i el culte per aquest estereotip exportat de manera global. També analitza el poder de la indústria de la bellesa, que mou uns 117.000 milions d'euros, i la inseguretat col·lectiva per envellir. 

Notícies relacionades

"He viatjat per tot el món i m'he adonat que no només els llocs començaven a ser iguals, sinó que les persones també s'assemblaven cada vegada més entre elles. La globalització no solament s'ha donat en l'Starbucks a Pequín i centres comercials a l'Àfrica, sinó que també està creant una imatge homogènia inquietant", afirma el fotògraf. 

Fotoperiodista reconegut

Zed Nelson és un reconegut fotoperiodista, amb 10 anys de trajectòria professional, que ha treballat als llocs més conflictius del món. Fruit del seu treball ha aconseguit el reconeixement internacional amb guardons com el primer premi en el concurs 'Pictures of the year' als EUA, també el primer dels Premis Internacionals de fotografia dels EUA, el tercer premi del 'World Press Photo', entre altres. Dels seus treballs destaca el 'Gun Nation', sobre la relació dels EUA i les armes.