iniciativa promocional de la banda de chris martin en nou biblioteques del món

Coldplay, Judit i el gos de Baskerville

Una estudiant troba la lletra que el grup havia amagat a Barcelona

Garriga, amb el material que hi havia al sobre que Coldplay va deixar a la biblioteca Sant Pau-Santa Creu.

Garriga, amb el material que hi havia al sobre que Coldplay va deixar a la biblioteca Sant Pau-Santa Creu. / TWITTER

2
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

Vegeu el vídeo del senzill de Coldplay amb el mòbil o a e-periodico.cat

Poc sospitava Judit Garriga com canviarien les seves pròximes hores quan estava estudiant a la biblioteca Sant Pau-Santa Creu del barri del Raval. Aquesta jove universitària de 19 anys, originària  de Cardona (Bages), es va passar el dia d'ahir concedint entrevistes sense parar. Tot, perquè la tarda anterior havia trobat amagada en un llibre la lletra de True love, una de les noves cançons que Cold­play va voler escampar per nou biblioteques de tot el món, en una iniciativa promocional de l'imminent llançament de l'àlbum Ghost stories.

I no tan sols això: només a la de Barcelona hi havia, a més, dues invitacions per veure'ls actuar en directe, l'1 de juliol a l'Albert Hall de Londres. Garriga explica que no ha vist mai tocar Coldplay. I que no ha estat mai a Londres: «Una ciutat que feia temps que tenia ganes de conèixer».

ENTRE FANTASMES ESTÀ EL JOC / Aquell dia havia anat sola a la biblioteca. I quan va obrir el seu Twitter, la banda britànica ja havia donat diverses pistes sobre la seva original estratègia comercial (just el mateix dia que va treure al mercat el seu segon i animat senzill A sky full of stars). Aquestes nou lletres, escrites a mà pel cantant Chris Martin, apareixerien en llibres de fantasmes (el disc que sortirà el 20 de maig es titula Ghost stories). «Vaig veure que la xarxa anava plena, que una de les biblioteques que citava ¡era just la meva! I que l'obra en qüestió parlava de gossos i de Devon», relata.

Va tenir un pressentiment. I es va afanyar a demanar-li al bibliotecari el clàssic de Sherlock Holmes

El gos dels Baskerville, la tercera novel·la d'Arthur Conan Doyle. No era l'única  que anava darrere del llibre. Més usuaris ja l'estaven buscan a les prestatgeries. «Quan el vaig trobar, no m'ho creia: el sobre era allà. Vaig flipar».

Aquesta estudiant d'Administració i Direcció d'Empreses de la Pompeu Fabra es va fer una foto amb la troballa, que Colplay va retuitejar de seguida. I llavors ja va ser un no parar de missatges. «Em felicitava tothom, amics i desconeguts», recorda.

Garriga també va seguir les instruccions que es detallaven al sobre per poder anar al concert de Londres. «Vaig haver d'enviar un correu i un codi», explica. Per cert, «els de la biblioteca no tenien ni idea que tenien aquest tresor amagat».

Notícies relacionades

INTENSA CAMPANYA DE PROMOCIÓ / La crisi sempre ha accentuat la imaginació. I aquesta campanya de Cold-play, aquesta curiosa gimcana, ha estat tot un èxit viral. De fet, durant els últims mesos la popular banda britànica s'ha pres molt seriosament això de promocionar el seu nou material discogràfic.

El grup ha aparegut en diversos programes de ràdio, de televisió... Ha anat penjant totes les seves entrevistes i actuacions. I després de llançar el primer senzill, Magic, ha tornat a la càrrega amb aquest A sky full of stars, en què col·labora Avicii, un dels principals venedors de singles (reclutat per estrelles com Madonna). Un famós productor, discjòquei i remixer suec que en realitat es diu Tim Bergling. I el seu olfacte comercial es nota des de la primera nota d'aquest tema: ha desposseït Cold­play del seu característic so. Ghost story és el primer disc de Coldplay després que Chris Martin i Gwyneth Paltrow anunciessin la seva separació.