PETICIÓ D'UNA PENA DE PRESÓ

El fill d'Ortega Cano demana perdó i declara que va actuar sota els efectes de les drogues

José Fernando, que fa quatre mesos que és a la presó, ha reconegut els fets en l'inici del judici a Sevilla per un robatori amb violència el mes de novembre passat

José Fernando, el fill d’Ortega Cano, demana perdó davant el jutge. / ATLAS

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / Sevilla

José Fernando, el fill de José Ortega Cano, ha declarat aquest dijous al matí a Sevilla durant l'inici del judici en què s'enfronta a una petició del fiscal de fins a cinc anys de presó (vuit de l'acusació particular) per robatori amb violència, robatori d'ús de vehicle, danys i un delicte contra la seguretat viària.

L'acusat, molt tens, ha respost a totes les preguntes durant una breu declaració en què ha reconegut els fets i ha afirmat que va actuar sota els efectes de l'alcohol, els porros i la cocaïna.

"Avergonyit i penedit"

Quatre mesos després del seu ingrés a la presó, el jove, de 19 anys, ha lamentat el va passar, i a preguntes de la seva advocada ha dit que se sentia "avergonyit i penedit", i ha demanat perdó a la víctima, Jonathan V. A. També ha subratllat la seva col·laboració amb la Guàrdia Civil per aclarir els fets donant dades de totes les persones que van participar amb ell en l'altercat, i de com es va produir, i ha mostrat la seva voluntat de reparació del dany recordant que va pagar la indemnització amb anterioritat al judici.

Es tracta d'unes circumstàncies que la seva defensa intenta presentar com a atenuants per reduir la condemna a què s'enfronta, i per aquest motiu també ha presentat un dur informe psiquiàtric en què es mostra José Fernando com un jove amb nivell intel·lectual baix i que usava les drogues com una via per escapar-se d'una vida complicada abans i després de la seva adopció, en què la mort de la seva mare va tenir un especial pes.

Llàgrimes de la seva germana

Aquest ha estat un dels moments més emotius per a la seva germana Gloria Camila, acompanyada a la sala per una cosina i un germà d'Ortega Cano, i que al sentir el pèrit des de la primera fila no ha pogut amagar les llàgrimes. També s'ha emocionat al veure arribar el seu germà als jutjats emmanillat, mentre que els familiars dels altres cinc acusats els animaven i victorejaven. El seu pare, José Ortega Cano, en canvi, no ha estat present al Jutjat Penal número 5 de Sevilla.

El fill de José Ortega Cano és a la presó des de mitjans de novembre. Els fets delictius van tenir lloc el dia 2 de novembre a la matinada, quan, després d'una discussió, els tres detinguts van agredir a les portes d'un local nocturn un home a qui van robar la cartera, dos mòbils i les claus de casa seva i del cotxe.

Els acusats van fugir en el vehicle, que va ser trobat tres dies després cremat a la localitat sevillana d'Almadén de la Plata. Encara que un dels acusats ha responsabilitzat d'aquest fet José Fernando, el noi ho ha negat i ha dit que no va veure qui va cremar el vehicle.

Petició de presó

Notícies relacionades

Encara que l'acusació particular ha mantingut la seva petició de presó per als sis acusats, la víctima ha obert la porta durant la seva declaració com testimoni a reduir finalment la condemna a tots aquells que mostrin penediment.

En aquest sentit, les defenses dels acusats ja van intentar arribar a un acord fa unes setmanes per aplicar els atenuants i reduir la condemna a dos anys, cosa que evitaria el pas per la presó de José Fernando, encara que la fiscalia va bloquejar l'acord davant la gravetat dels fets.