ENRENOU ALS JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Unes imatges de l'esquiadora libanesa Jackie Chamoun en 'topless' revolucionen Sotxi

Les fotos de l'esportista han provocat fortes crítiques al seu país

Centenars de persones li han prestat el seu suport a través de les xarxes socials

El topless de l’esquiadora libanesa ha revolucionat Sotxi. / VÍDEO: BEIRUTING.COM

1
Es llegeix en minuts

Les imatges que van aparèixer dimarts passat de l'esquiadora libanesa Jackie Chamoun posant en 'topless' han fet parlar molt. L'esportista, que és a Sotxi disputant els Jocs Olímpics d'Hivern, ha hagut de donar explicacions per l'onada de crítiques que ha despertat al seu país. En un comunicat emès a través del seu compte oficial de Facebook poc després de publicar-se les instantànies, l'esquiadora ha expressat: "Vull demanar-vos perdó a tots vosaltres, sé que el Líban és un país conservador i que no és la imatge que reflecteix la nostra cultura". D'aquesta manera, Chamoun ha posat fi a les veus que exigien una disculpa immediata.

Suport des de les xarxes socials

Notícies relacionades

Molts han estat els internautes que a través de les xarxes socials han volgut prestar el seu suport a l'esquiadora libanesa. Mitjançant el hastag #StripForJackie, han estat milers les persones --inclosos molts libanesos-- que s'han fotografiat seminus per ajudar l'esportista olímpica. La idea ha sorgit a la xarxa sota el lema "I am not naked, I strip for Jackie" (No estic nu, em desvesteixo per Jackie).

Sessió fotogràfica polèmica

El vídeo que ha aixecat la polèmica es va realitzar durant una sessió fotogràfica portada a terme pel també esquiador olímpic mexicà Hubertus Von Hohenlohe. "Al fer-se les fotos no estava despullada, però algú estava gravant darrere de càmeres i, per mala sort, quan estava canviant-se, per la qual cosa jo en no sóc responsable. No té res a veure amb mi", ha assegurat Hohenlohe. A més de negar l'autoria del vídeo, l'esportista també ha declarat que aquest ha sortit a la llum per desacreditar l'esforç esportiu de Chamoun.