FENOMEN VIRAL A INTERNET

Un topless incendia Sotxi

El vídeo de l'esquiadora libanesa olímpica Jacky Chamoun revoluciona el seu país i els Jocs

D’esquerra a dreta, Jackie Chamoun als Jocs Olímpics de Vancouver el 2010. A la dreta, posant seminua a la neu en el polèmic vídeo.

D’esquerra a dreta, Jackie Chamoun als Jocs Olímpics de Vancouver el 2010. A la dreta, posant seminua a la neu en el polèmic vídeo. / FACEBOOK; YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
SERGIO SILVA
BARCELONA

Vegeu el vídeo d'aquesta

notícia amb el mòbil o

a e-periodico.cat

Ho sento molt. M'he equivocat i no tornarà a passar. Amb una cosa semblant a aquestes dues frases, l'esquiadora libanesa Jacky Chamoun, de 22 anys, participant dels Jocs Olímpics d'Hivern de Sotxi, s'ha disculpat després de la filtració d'unes imatges seves en topless. Les desinhibides instantànies, que pertanyen al making of d'una sessió fotogràfica que l'atleta va fer fa tres anys per a un calendari austríac, han causat furor a internet i han provocat una gran polèmica al seu país d'origen, que ha generat un corrent a favor seu a les xarxes socials, amb el hashtag #StripForJackie (en català, despullats per Jackie), en les quals pengen fotos pròpies sense roba.

Notícies relacionades

«Sé que el Líban és un país conservador i que aquestes no són les imatges que millor reflecteixen la nostra cultura», va escriure a Facebook Chamoun, que participarà el 18 i el 21 de febrer en eslàlom i eslàlom gegant. «Ho entenc perfectament si ho voleu criticar», afegia l'esportista. Les imatges estan sent investigades pel ministre de Joventut i Esport del Líban, Feissal Karami, per assegurar la «protecció de la reputació del país». Però la cosa no s'acaba aquí. La controvèrsia ha crescut quan s'ha sabut que l'autor de les fotografies és l'empresari i esportista mexicà Hubertus von Hohenlohe, fill d'Ira von Fustenberg i Alfonso von Hohenlohe, un dels mentors de l'època daurada de Marbella.

Von Hohenlohe, que també participa en els Jocs d'Hivern Sotxi com a únic representant de Mèxic, li ha faltat temps per desvincular-se de la polèmica. «Quan li vaig fer les fotos no estava despullada, però per mala sort la van gravar quan es canviava, o sigui que jo no en sóc responsable. No tinc res a veure en tot això», ha dit l'artista.