El restaurant de Santi Santamaria tancarà les seves portes el 31 d'agost

Regina, filla del xef català, regentava el Can Fabes de Sant Celoni des que va morir el seu pare d'un infart, el febrer del 2011

Cuines del restaurant Can Fabes, a Sant Celoni.

Cuines del restaurant Can Fabes, a Sant Celoni. / ARXIU / EFE

2
Es llegeix en minuts

El restaurant de Sant Celoni Can Fabes, que dirigia el desaparegut cuiner català Santi Santamaria ha anunciat aquest dimecres que el pròxim 31 d'agost tancarà definitivament les seves portes.

Mitjançant una carta, la família Santamaria-Serra ha informat que, "després de 32 anys d'una meravellosa aventura culinària i gastronòmica al peu del Montseny", Can Fabes tanca les seves portes.

Deixa enrere, reconeix la família propietària del restaurant, "més de tres dècades de creació infatigable; de recerca de la màxima qualitat en el producte i de la perfecció a la cuina i a la sala; de compromís amb les arrels culinàries i amb la seva renovació; i tot presidit sempre per un ideal que ens va transmetre el cofundador i durant tants anys ànima de la casa, Santi Santamaria: complaure els clients, com seguirem fent amb tota la il·lusió fins a l'últim dia".

Grans equips

El restaurant reconeix la tasca "dels grans equips que hem format i de la brillant trajectòria de molts grans cuiners i caps de sala i celler  que han passat per Sant Celoni".

Per aquesta raó, en el moment del comiat, "per sobre de la tristesa, el sentiment que ens domina és la satisfacció".

Dos anys i mig després de la mort del xef, Can Fabes se sente satisfet per "haver mantingut els valors i els ideals que ens va inculcar, fins i tot en la seva absència".

Com a preludi d'aquest tancament ara anunciat, el març del 2012, el restaurant Santi, que el cèlebre cuiner català va muntar a Singapur abans de patir un infart --del qual ja no es va recuperar--, ja havia plegat.

Canvis

Fa un any, Can Fabes va renovar la seva imatge corporativa, decoració i oferta gastronòmica, uns canvis encaminats a impulsar el restaurant, dirigit per un nou equip: la filla del xef, Regina Santamaria, i a la cuina, el xef Xavier Pellicer.

Notícies relacionades

Fins i tot, com a homenatge a Santi Santamaria, l'equip del nou Can Fabes va incloure a la carta un petit menú permanent amb els seus cinc millors plats.

No obstant, els problemes per al restaurant de Sant Celoni van començar quan Xavier Pellicer va anunciar que es desvinculava de l'establiment, el qual va anunciar un tancament temporal des del passat 30 de gener fins al 5 de febrer "per manteniment del restaurant i treball intern de l'equip", i la reobertura del conegut dues estrelles Michelin va tenir lloc el 6 de febrer.