Mor Bert Stern, l'últim fotògraf de Marilyn Monroe

El retratista novaiorquès va passar a la fama per ser l'última persona que va treballar en una sessió fotogràfica amb la famosa actriu

Amb el títol de ’L’ última sessió’, les fotos que Bert Stern va fer a Marilyn Monroe per a la revista ’Vogue’ el 1962 i en què l’actriu, dies abans de la seva mort, va accedir a posar despullada, oferint així la faceta més humana d’un mite, que mostra aquesta enorme cicatriu que la feia imperfecta.

Amb el títol de ’L’ última sessió’, les fotos que Bert Stern va fer a Marilyn Monroe per a la revista ’Vogue’ el 1962 i en què l’actriu, dies abans de la seva mort, va accedir a posar despullada, oferint així la faceta més humana d’un mite, que mostra aquesta enorme cicatriu que la feia imperfecta. / ELECTA (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El fotògraf Bert Stern, que entre altres treballs va fer l'última sessió de fotos de Marilyn Monroe, ha mort a Nova York als 83 anys.

Nascut el 3 d'octubre de 1929 a Brooklyn, amb divuit anys va començar a treballar en un banc de Wall Street, però aviat el va abandonar per treballar com a ajudant d'art del director Herschel Bramson. El 1951 va entrar com a director artístic a la revista 'Mayfair' i aviat va iniciar la seva col·laboració amb revistes com 'Vogue', 'Squire', 'Life', 'Glamour' i 'Holiday'

Entre els seus treballs d'aquesta època hi ha un retrat de Louis Armstrong del 1959 realitzat per a una campanya publicitària de Polaroid que fins i tot es va arribar a considerar d'excessiva qualitat. A principis dels 70 va tancar el seu estudi i es va traslladar a viure a Espanya fins al 1976. Després del seu retorn a Nova York es va dedicar a realitzar fotografia publicitària i col·laboracions en revistes.

Notícies relacionades

El seu treball més conegut és 'The last sitting' (L'última sessió) que és una col·lecció de 2.571 fotografies fetes a Marilyn Monroe el 1962 a l'hotel Bel-Air de Los Angeles. Aquest reportatge el va fer sis setmanes abans de la seva mort i part d'aquest es va publicar a 'Vogue'. La primera edició del llibre 'The Last Sitting' es va fer el 1982 i el mateix Stern hi explica aquesta trobada amb detall.

Entre les estrelles que ha fotografiat hi ha Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Madonna, Kylie Minogue, Drew Barrymore, Shirley MacLaine, Claudia Cardinale, Jacqueline Bisset, Brigitte Bardot i Catherine Deneuve.