Dimiteix la directora de 'Bestiari il·lustrat' (El 33) per l'emissió d'una polèmica entrevista

En la conversa amb l'escriptor Jair Domínguez se simulaven pràctiques de tir contra el Rei, Millet, Sostres i Carles d'Anglaterra

Fragment del programa ’Bestiari il·lustrat’ en què Jair Domínguez fa pràctiques de tir amb una caricatura del Rei. / YOUTUBE

2
Es llegeix en minuts

La directora del programa 'Bestiari il·lustrat', Mai Balaguer, ha presentat aquest dimecres la dimissió davant la direcció de TVC --que l'ha acceptat-- per l'emissió alCanal 33 del capítol'Paraules que maten' amb una entrevista a l'escriptor i guionista Jair Domínguez (@VedellConsagrat), que contenia imatges que atempten "contra els principis ètics i democràtics", segons ha informat la direcció de TVC en un comunicat.

"La direcció de TVC rebutja qualsevol al·lusió a la violència", ha defensat la televisió autonòmica catalana, que ha retirat les imatges de tots els portals web i ha garantit que no tornaran a ser emeses. No obstant, aquest dijous al matí el capítol sencer de 'Paraules que maten', de gairebé 28 minuts, s'ha pogut veure íntegre al canal Youtube fins a les deu del matí.

Les imatges en qüestió eren unes en què Domínguez simulava pràctiques de tir contra retrats del rei Joan Carles, el saquejador del Palau de la MúsicaFèlix Millet, el periodista i col·laborador d''El Mundo'Salvador Sostres i el príncep Carles d'Anglaterra.

Més control

Per evitar situacions no desitjades com aquesta, TVC ha assegurat que revisarà les mesures de control ja existents sobre tots els seus continguts.

A l'entrevista deBibiana Ballbè amb Domínguez també hi havia l'escriptor i mosso d'esquadra Marc Pastor, que ensenyava a Domínguez a afinar la punteria amb una pistola que disparava pintura vermella a uns dibuixos del caricaturista Oriol Malet. Els retrats en qüestió eren els de Joan Carles I, Fèlix Millet, Salvador Sostres i Carles d'Anglaterra.

Notícies relacionades

Aquest dijous al matí la polèmica entrevista és 'trending topic' a Catalunya, amb l'etiqueta#bestiari. Els tuiters criticaven la retirada del capítol per part de TV-3 i el tractament de la informació per part del diari 'El Mundo', que aquest dijous anunciava la retirada del programa a la portada i a dins hi dedicava tota una pàgina, en què destacava que el "guionista Jair Domínguez defensa clavar 'quatre trets' al Monarca si no se'n va".

Domínguez també se'n feia ressò al seu Twitter: "Gràcies amics pel suport moral! Des d'aquí una abraçada forta i ànims a @BibianaBallbe i a Mai Balaguer".