L'ACTRIU VA VIATJAR SET DIES A L'ÀFRICA

Ana Duato explica el seu viatge a Níger amb Unicef

1
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA
BARCELONA

Ana Duatoha estat testimoni de la misèria més absoluta, la fam i els estralls de la sida a Níger durant un recent viatge de set dies de la mà d’Unicef. Dijous a la nit, la protagonista deCuéntameva relatar en primera persona la seva experiència com a ambaixadora de bona voluntat de l’organisme internacional a la seu del Círculo Ecuestre de Barcelona. L’actriu va explicar que el seu interès per fer del món un lloc més just la va acostar a Unicef. Per a la xerrada es va ajudar de la projecció d’unes seqüències deSOS Níger, un documental de TVE sobre la penosa situació d’aquell lloc del món. «És una forma de posar cara i veu a números i estadístiques», va raonar.

«Em vaig adonar com els diners es converteix en llet per a nadons, en vacunes, en col·legis amb sostres de palmera, en aigua potable per a les famílies....», va explicar emocionada. També va confessar que va sentir vergonya al veure com la rebia la gent dels poblats africans. «Quan veien la furgoneta d’Unicef, els nens aixecaven les mans, somreien i cridaven d’alegria», va rememorar.

Notícies relacionades

AMB IMANOL ARIAS // L’actriu, de 41 anys, va recordar queImanol Arias, company de plató, també va viatjar amb ella. Junts van viure escenes que acostumen a veure’s «als telediaris»: «Nens desnodrits envoltats de misèria en un país on només el 17% de la població té aigua potable».

¿I com es va sentir quan va tornar a Espanya? «Amb ganes de treure el cap per la finestra i cridar».