CELEBRACIÓ EXÒTICA

El casament del torero japonès Taira Nono paralitza Huelva

1
Es llegeix en minuts
EFE / HUELVA

El casament del torero japonès Taira Nono ha paralitzat avui el centre de Huelva, en una cerimònia a l'estil del seu país celebrada a la plaça de Toros de la Merced i que ha tingut com a convidat especial l'ambaixador del Japó a Espanya, Motohide Yoshikama.

El recorregut dels nòvios ha començat davant el monument que hi ha a la ciutat dedicat a la dinastia taurina dels Litri. Amb la seva nòvia, el torero ha pujat a un carro tirat per un home, com mana la tradició, per dirigir-se primer a l'ajuntament i després a la plaça de toros de Huelva.

Com un espanyol que vulgui ser lluitador de sumo

En un recorregut seguit per centenars de persones, atretes per la curiositat, la parella ha estat acompanyada per Yoshikama, que ha agraït el carinyo mostrat pels veïns de la ciutat, i ha assegurat: "Per nosaltres, que vulgui ser torero és com si un espanyol volgués ser lluitador de sumo".

Abans d'assistir al casament, l'ambaixador s'ha reunit amb l'alcalde de Huelva, Pedro Rodríguez (PP), per iniciar així una nova línia de contactes entre la capital de Huelva i el Japó.

Notícies relacionades

Malgrat la distància, com ha comentat l'alcalde de la ciutat, "el Japó és un poble molt lligat a Espanya, ja que l'art i la cultura, especialment els toros o el flamenc, que també es reflecteixen en els habitants de Huelva, són dues de les grans aficions del poble japonès".

Taira Nono, que es va fer el seu primer vestit de torero a partir d'un de vell comprat a un torero local, va debutar com a noveller a Mijas (Màlaga) el 2002, complint el somni que va començar un día al seu Tòquio natal al veure un reportatge taurí a la televisió.