estiu // L'ENFRONTAMENT ENTRE LA DONA I ELS FILLS DE L'EXALCALDE DE NOVA YORK TORPEDINA LA SEVA CANDIDATURA

La família contra el candidat Rudolph Giuliani

2
Es llegeix en minuts
NOELIA SATRE / NOVA YORK

Rudolph Giuliani,exalcalde de Nova York, heroi de l'11-S i aspirant republicà a la Casa Blanca, està cansat que els seus problemes familiars estiguin en boca de tothom. Així que dijous, quan una dona li va preguntar per què havien de confiar en ell com a futur president si ni tan sols els fills li són lleials,Giulianiva respondre amb un aspre "deixin la meva família en pau", conscient que no ha iniciat amb bon peu la campanya.

Primer va ser el seu fillAndrew,de 21 anys, qui va declarar que no ajudarà el seu pare perquè el golf l'hi impedeix. Després la seva fillaCaroline,de 18, es va definir com a "liberal" al club de fans del demòcrataBarack Obama.

A més, tots dos han reconegut la seva agra relació amb l'actual parella deGiuliani,Judith,la tercera en discòrdia en aquesta història que ha fet posar vermell el republicà.

Judith Nathan Giulianiprotagonitza un extens reportatge aVanity Fairque mira de contestar la pregunta que molts, entre ells,Hillary Clinton,es fan sobre la tercera dona de l'exalcalde de Nova York: "¿Qui dimonis es creu que és?". La revista teixeix un relat al voltant dels excessos d'aquesta dona, de 52 anys, que quan va conèixer el seu actual marit, el 1999, ocupava un diminut apartament al Upper East Side i avui viu a cavall entre una casa de tres milions d'euros als Hamptons i un pis de nou habitacions a Madison Avenue. Això quan no viatja en un jet privat cap a Europa on la seva bossa Louis Vuitton ocupa un seient a l'avió ella soleta.

També el seu salari ha augmentat.Judithcobra 90.000 euros a l'any per ajudar a escriure els discursos pels quals el marit s'ha embutxacat 8,3 milions d'euros l'últim any.

DUBTOSA FEINA

"¡Déu li prohibeixi escriure!", apunta un conegut sobre la dubtosa feina que du a terme, una invenció més en la vida de la fidel esposa que també va maquillar la seva primera trobada amb l'exalcalde. "Va ser accidental", assegura.

Notícies relacionades

Però el cert és que s'hi va acostar amb la seva targeta de visita a la mà. I ja no es van separar. La seva aventura va ser tan pública com el divorci deGiulianii l'actriuDonna Hannover,mare dels seus fills, per casar-se ambJudithel 2003. "Ella va portar una tiara en el seu casament perquè es veu com una princesa, però el seu objectiu és convertir-se en reina. Una primera dama", escriu la periodista, que assegura que els assessors deGiulianiestan preocupats pels seus efectes en la campanya.

I és clar, la parella és un blanc fàcil:Giulianiassegura que la seva dona és experta en bioterrorisme, però en realitat no va acabar infermeria. Això sí, va treballar per a una farmacèutica que feia experiments amb gossos als 70. A més, diu que si arriba a ser el nou inquilí de la Casa Blanca,Judithpodria assistir a les reunions al despatx oval si així ho desitja. ¿I podrien ser inquilins de la Casa Blanca?