POLÈMICA EDUCATIVA

Una escola de Gavà ajorna uns exercicis sobre presos de consciència pel "nerviosisme" creat als alumnes

La direcció admet que l'activitat havia generat "conflictes" entre els nens i decideix posposar-la fins a final de curs

Fragment del còmic sobre presos de consciència procedent d’Amnistia Internacional que es disposaven a treballar els alumnes de 5è de primària de l’escola Immaculada Concepció de Gavà. 

Fragment del còmic sobre presos de consciència procedent d’Amnistia Internacional que es disposaven a treballar els alumnes de 5è de primària de l’escola Immaculada Concepció de Gavà.  / ACN

2
Es llegeix en minuts
Acn

El col·legi Immaculada Concepció de Gavà ha posposat uns exercicis de l'assignatura de religió sobre els presos de consciència perquè els alumnes de 5è de primària –entre 10 i 11 anys- s'havien mostrat "nerviosos" arran de la situació política que es viu a Catalunya.

La directora del centre, Anna Puente, va assegurar que el claustre de professors va detectar situacions de "conflicte" entre alguns nens de les tres classes d'aquest nivell: alguns nois van comentar el tema amb les seves famílies i les professores van detectar una reacció insòlita a l'aula.

"Observem que els nens estaven nerviosos a l'aula respecte a aquest tema. Marxaven a casa i preguntaven, i tornaven a l'escola i entre ells hi havia conflicte", va explicar la directora del col·legi, que assegura que van detectar la mateixa situació a les tres classes de 5è, on l'assignatura la imparteixen dues professores diferents.

Per aquest motiu, va afegir, el claustre de la Immaculada Concepció va considerar oportú aturar l'activitat i recuperar-la més endavant –potser al tercer trimestre-, "si és necessari, des d'una altra perspectiva".

Anna Puente ha afegit que, una vegada ajornats els exercicis, l'escola va enviar una carta "informativa" a les famílies explicant els motius de la decisió.

Tim, el protagonista del còmic, empresonat per xiular    

Les il·lustracions expliquen la història del Tim, que és empresonat simplement per xiular, ja que hi ha persones del seu entorn a qui això els molesta.

Llavors, el protagonista envia una carta a Amnistia Internacional, que denuncia que es tracta d'un pres de consciència i organitza una campanya per reclamar el seu alliberament.

"En el món hi ha molts presos de consciència, persones que sense haver-se comportat violentament estan a presó només per les seves idees, la religió, el color de la pell o per expressar-se lliurement", recull el text del còmic.

La pressió de l'entorn

"Els nens estan influenciats per la situació de l'entorn. Són esponges que capten el que passa al seu voltant", ha assenyalat Puente, que recorda que la mateixa activitat s'havia tractat en els últims dos anys sense cap incidència.

Així mateix, l'escola relata que les activitats sobre els presos de consciència s'emmarquen en la unitat de religió, en què es tracten les relacions amb la família i els drets humans.

Notícies relacionades

Com ja s'havia fet en els últims anys, assegura la direcció, les dues professores de religió van accedir al web de materials didàctics d'Amnistia Internacional per utilitzar un còmic que els permetés explicar què són els presos de consciència. 

Més notícies de Gavà