Delictes a Gavà

La delinqüència a Gavà disminueix un 10%

La reducció més notable afecta els furts i robatoris en vehicles i domicilis

La Junta local de Seguretat de Gavà presidida per Raquel Sánchez 

La Junta local de Seguretat de Gavà presidida per Raquel Sánchez  / EL BRUGUERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A la Junta Local de Seguretat de Gavà, presidida per l'alcaldessa, Raquel Sánchez, s'ha registrat una disminució dels actes delictius d'un 10% i s'han marcat les línies d'actuació més immediates.

L'alcaldessa s'ha mostrat optimista respecte als resultats i remarca la baixada dels atacs al patrimoni. En un comunicat municipal, assegura que són “uns bons resultats” que situen Gavà “per sota de la mitjana de fets delictius a Catalunya en municipis amb un nombre d'habitants similar”.

Menys delictes contra el patrimoni

En aquest sentit, les xifres ens mostren que els delictes contra el patrimoni són els que han patit un canvi més notable, que han baixat fins a un 11,2% respecte al període anterior. Dins d'aquests, la reducció més representativa és la dels furts i robatoris en vehicles i domicilis.

D'aquesta manera, l'àrea en què això s'ha fet més evident ha sigut Gavà Mar. Precisament en aquesta zona es va posar en marxa, aquest estiu, un dispositiu de mobilitat que, segons l'Ajuntament, és responsable de la millora.

Objectius en matèria de seguretat

Les propostes que ha ofert l'alcaldessa perquè els cossos de seguretat segueixin garantint la convivència a la localitat tenen tres eixos principals: l'ocupació de domicilis, l'amenaça terrorista i la salut pública.

L'alcaldessa socialista també fa èmfasi en la importància d'acabar amb el sexisme: “Fa falta insistir en la coeducació per evitar assetjaments i conductes masclistes”. Afirma que observa amb preocupació el més alt “nivell de tolerància o agressivitat en aquesta matèria per part dels joves”.

Notícies relacionades

En relació amb la situació política actual, s'ha fet una crida a reforçar la convivència i evitar el vandalisme. Raquel Sánchez argumenta que “és important mantenir el to pacífic a les manifestacions” per evitar incidents com els que es van produir la setmana passada contra les banderes del consistori.

Més notícies de Gavà

Temes:

Robatoris