RECONEIXEMENT

La Unió de Cooperadors de Gavà, finalista en un certamen de projectes urbans creatius

L'Ajuntament va presentar l'edifici històric al Fòrum de Ciutats i Territoris Creatius d'Espanya

Un procés de participació ha permès definir el seu ús com a espai polivalent per a la innovació

La Unió de Cooperadors de Gavà.

La Unió de Cooperadors de Gavà.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Gavà ha presentat recentment el projecte Unió de Cooperadors al Fòrum de Ciutats i Territoris Creatius d'Espanya, celebrat del 25 al 28 d'octubre a Melilla. 

Aquest fòrum, de periodicitat anual, és un espai de participació, trobada i reflexió on compartir projectes innovadors i creatius que afavoreixin la consolidació de la Xarxa de Ciutats i Territoris Creatius d'Espanya, fundada l'any passat i de la qual Gavà és membre.

La xarxa, que té l'objectiu de potenciar el concepte de 'ciutat creativa' com a alternativa a la industrial, una visió innovadora que relaciona economia creativa, cultura, esport, turisme i lleure amb desenvolupament territorial i gestió urbana.

Procés de participació ciutadana

En el marc del fòrum atorga la Copa Espanya Creativa, guardó que distingeix el projecte urbà o territorial més creatiu i innovador d'Espanya. La Unió de Cooperadors va ser seleccionada com un dels 7 finalistes a la categoria "Creativitat i Innovació Econòmica i Tecnològica", i entre els 20 projectes finalistes del conjunt de projectes presentats, més de 50. 

Un procés de participació ciutadana a Gavà ha permès definir l'ús de la Unió de Cooperadors com una comunitat i un espai polivalent per a la innovació, l'economia i la inclusió. "Un equipament que ha de convertir-se en un connector de persones, idees i projectes impulsant programes en els àmbits del coneixement, la innovació social, l'economia social, el cooperativisme i la sostenibilitat", assenyala l'Ajuntament de Gavà. 

Edifici amb valor arquitectònic

La Unió de Cooperadors és un edifici històric de Gavà amb un gran valor arquitectònic, "que es posarà al servei de la ciutadania mantenint els seus valors identitaris i el seu origen com cooperativa de consumidors", expliquen al consistori.

Notícies relacionades

La intenció de l'equipament és ser pioner i referent en l'entorn metropolità com un espai que acollirà activitats relacionades amb el desenvolupament sostenible mitjançant l'activació d'espais i instruments per al talent i la capacitació personal i col·lectiva.

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Urbanisme