PROMOCIÓ TERRITORIAL

Raquel Sánchez presenta a Gavà com el territori amb més potencial de l'àrea metropolitana

L'alcaldessa ha presentat avui a empresaris i directius la sostenibilitat econòmica de la ciutat catalana

El model econòmic del municipi implica considerar els futurs espais econòmics com a peces estratègiques

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, amb Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet.

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, amb Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha afirmat avui que, en les circumstàncies actuals, de gran complexitat política i social, "Gavà és un valor segur, equilibrat i amb recorregut. Un actiu sòlid per afrontar la recuperació i econòmica de manera sostenible i sostinguda".

Sánchez ha fet aquestes declaracions al Fòrum Empresarial del Llobregat, on ha exposat la seva visió sobre la situació actual de l'economia i les estratègies de Gavà per afrontar l'evolució progressiva de l'activitat econòmica.

Raquel Sánchez ha assegurat que Gavà ofereix dos valors que són més necessaris que mai: estabilitat i horitzó de confiança. "Tenim una agenda per a la sostenibilitat econòmica ben definida i l'estem tirant endavant. La sostenibilitat és el punt clau, el nou paradigma que Gavà assumeix perquè el que necessitem és, a tots els nivells, mantenir, millorar i perdurar", va afirmar. Un model que, segons Sánchez, "fa de Gavà la ciutat-territori amb més potencialitat de desenvolupament i transformació de l'àrea metropolitana".

Iniciatives de Gavà

En la seva intervenció, l'alcaldessa ha exposat algunes de les iniciatives que s'han posat en marxa per avançar cap a la transformació econòmica i urbana de Gavà. Com les que tenen com a objectiu impulsar a Gavà un model d'economia circular.

L'alcaldessa ha afirmat que "la nova agenda econòmica de la sostenibilitat també està molt present en els grans projectes estratègics de desenvolupament econòmic de la nostra ciutat, com són Roca, Joncs i Marinada".

El projecte de Roca a Gavà-Viladecans comprèn una superfície de 32,6 hectàrees, un sector que inclourà zones d'activitat productiva-industrial, activitat terciària, zona mixta de vivendes i comerç, i equipaments. "Per a nosaltres, aquest projecte és una gran oportunitat que ens posiciona en l'entorn metropolità i del país. Però no només és un projecte de modernització de l'empresa Roca, sinó que ens beneficiarà en termes socials i urbans".

Economia diversificada

Notícies relacionades

Un altre exemple de transformació econòmica i noves activitats és el sector productiu ambiental dels Joncs, amb una superfície de 79 hectàrees amb previsió d'usos industrials, logístics i terciaris. "Aquesta és la peça més gran prevista per activitat econòmica dins de la primera corona metropolitana i ens permetrà donar continuïtat a la franja d'activitat de sòls d'activitat econòmica que s'identifiquen amb els valors ambientals i paisatgístics com a valors afegits".

El tercer sector és el de la Marinada, de 63 hectàrees entre l'autovia C-31 i el Parc Agrari. L'alcaldessa ha explicat que aquest projecte "completarà el model d'economia diversificada amb la previsió d'activitat lligada al turisme.