L'Àrea Metropolitana de Barcelona inverteix 2 milions en la reforma d'una escola de Gavà

Aquest mes de juliol han començat les obres per construir una nova pista coberta al col·legi Marcel·lí Moragas

L'Ajuntament aprofita l'estiu per fer millores en altres centres públics

Les obres a l’escola Marcel·lí Moragas de Gavà.

Les obres a l’escola Marcel·lí Moragas de Gavà.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest estiu l'Ajuntament de Gavà ha decidit posar en marxa obres de millora a les escoles públiques i equipaments esportius, així com diferents actuacions en l'espai públic. L'alcaldessa de la ciutat catalana, Raquel Sánchez, va explicar el 26 de juliol el conjunt d'actuacions a l'escola Marcel·lí Moragues, que acollirà la intervenció més important: una nova pista coberta. 

Amb una dotació de 2 milions d'euros, finançats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, aquesta intervenció permetrà comptar amb un nou equipament esportiu d'ús compartit on es podrà practicar bàsquet, handbol, futbol sala i voleibol. La nova pista serà semicoberta i donarà servei al centre educatiu, als barris de l'entorn i al conjunt de la ciutat.

"Aquesta actuació ens dotarà d'un altre equipament esportiu, que donarà resposta a les necessitats d'entitats esportives i clubs davant la congestió dels dos pavellons municipals coberts de Gavà. Amb aquesta pista, complementarem les nostres instal·lacions esportives, millorarem una escola pública i dinamitzarem els barris de Can Tintorer, Can Tries i Can Pere Bori", va afirmar l'alcaldessa.

Finzalizaran el març del 2018

Les obres es van iniciar el passat 13 de juliol i finalitzaran el març del 2018. L'actuació, que es compatibilitzarà amb el dia a dia de l'escola, preveu cobrir la pista més pròxima al carrer Joan I i ampliar-ne les dimensions perquè sigui reglamentària, i dotar-la de vestidors, serveis, magatzems i farmaciola.

Raquel Sánchez va destacar la qualitat de la intervenció: "És un projecte sostenible. Tots els materials que s'utilitzen són reutilitzables i de fàcil manteniment. Es posarà a l'abast de la ciutat un nou tipus d'arquitectura molt integrada en l'entorn i que respira molts dels criteris de sostenibilitat i equilibri que guien l'acció municipal".

La pista coberta i les graderies tindran una superfície de 1.368 m2. Les obres consistiran a abaixar les cobertes de manera que estiguin molt resguardades en els dos laterals.

Piscina de Can Tintorer

Un altre equipament objecte de diferents millores és la piscina de Can Tintorer. Les actuacions, amb una inversió de més de 133.000 euros, consisteixen a arreglar la zona de dutxes dels vestidors, instal·lar nous bancs i penjadors i fer una nova distribució dels espais destinats als usuaris i usuàries. Les obres han començat aquest juliol i està previst que concloguin a finals de setembre. Durant aquest període la piscina romandrà tancada al públic.

D'altra banda, l'Ajuntament també aprofita l'estiu per realitzar diverses obres de manteniment i millora en altres escoles públiques de Gavà. Amb una despesa global de 180.000 euros, el Govern municipal torna a assumir la responsabilitat d'abordar actuacions d'inversió en els centres educatius per atendre les nombroses demandes existents.

Notícies relacionades

Per exemple, al centre Eramprunyà se substituirà el cel ras existent al pati central de l'edifici per làmines d'alumini, es renovaran els vàters de P-3 i es millorarà el drenatge del pati de P-4 i P-5. Al seu torn, al Salvador Lluch es renovaran els lavabos de la primera planta de l'edifici nord i les finestres del mòdul sud, i s'executarà la substitució parcial de les canonades de ferro.

Més notícies de Gavà