La Unió de Cooperadors de Gavà prioritzarà l'accessibilitat i la polivalència

Es presenten les conclusions del procés participatiu per decidir els usos de l'edifici històric

La Unió de Cooperadors de Gavà.

La Unió de Cooperadors de Gavà.

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / GAVÀ

L'Ajuntament de Gavà, conjuntament amb l'oficina d'innovació urbana Paisatge Transversal, van presentar a la Biblioteca Josep Soler Vidal el projecte d'usos i model de gestió de la Unió de Cooperadors, l'històric edifici de la Rambla.

Un treball que ha sigut el resultat del procés participatiu, que es va engegar al febrer, i en el transcurs del qual s'han fet sessions amb el Grup Motor, tallers participatius, jornades de portes obertes i debats diversos. També es van crear espais digitals com una pàgina web, la plataforma Participa Gavà i perfils a Twitter i Facebook.

  

"La recopilació final d'usos proposats demostra que durant aquest procés van sortir molt bones idees i amb una lògica cronològica molt encertada", va explicar l'alcaldessa, Raquel Sánchez, qui va afegir que ara "tenim un període aproximat de 2 anys, fins que tinguem aquest edifici preparat per obrir les portes, per ser capaços de concretar les idees, veure com donar-los forma i amb les persones que ho desitgin impulsar. Ara es tracta de continuar amb aquesta força i energia, amb la continuïtat d'això que anomenem la Comunitat d'Unió de Cooperadors".

MATERIALITZAR-HO

L'alcaldessa va assegurar als assistents a la trobada de presentació que "l'Ajuntament continuarà al capdavant d'aquest projecte per fer-ho factible i fàcil. Som conscients que hem arribat fins aquí i que ara necessitem ser capaços de materialitzar tot això. El que farem serà tenir una persona d'un perfil tècnic que ens ajudi a fer-ho possible, un comissionat d'Unió de Cooperadors".

Raquel Sánchez va agrair la col·laboració ciutadana i d'entitats en aquest procés participatiu i va destacar que "volem fer de la nostra ciutat un model de sostenibilitat i quan parlem de sostenibilitat no només estem parlant de l'entorn natural -que també- sinó de tot el que desenvolupem en el nostre paisatge urbà".

DOS ANYS DE TREBALLS

Responsables de Paisatge Transversal, l'empresa que ha dut a terme el procés de participació, van explicar que "el repte era i és gran en el sentit que no és un equipament de cultura, no és un equipament per als joves, ens estem inventant d'alguna manera un equipament que creiem que ha d'entrar en una nova filosofia del que han de ser els equipaments públics actualment. Aquest equipament dona d'alguna manera resposta als reptes que tenim ara i és coherent amb aquesta aposta de la ciutat per la sostenibilitat".

  

Notícies relacionades

L'històric edifici serà objecte d'una important intervenció per posar-lo en condicions d'acollir els nous serveis. L'arquitecta, Meritxell Inaraja, que va guanyar el concurs d'idees convocat per l'Àrea Metropolitana, té quatre mesos per presentar el projecte definitiu de l'edifici de la Unió de Cooperadors. La proposta guanyadora, entre les 12 que es van presentar, dibuixa un edifici totalment accessible amb la instal·lació d'un ascensor que solucionarà l'accés de persones amb problemes de mobilitat reduïda i la connexió entre les tres plantes d'alçada (soterrani, planta baixa i primera planta), la recuperació de l'antiga terrassa amb vistes a la Rambla i uns espais amplis i polivalents, sense petites divisions com ara.

Una vegada presentat el projecte es calcula un període de dos anys per fer les obres.