Puigdemont aprofita l'aniversari d'una empresa de Gavà per criticar el Govern

El president va acudir al 50è aniversari de l'empresa AAM Powertrain, especialitzada en la producció de dàmpers

Va lamentar la negativa de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, a permetre-li explicar el referèndum a la cambra baixa

Puigdemont, durant la seva visita a Gavà.

Puigdemont, durant la seva visita a Gavà.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / GAVÀ

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va participar divendres passat en els actes de commemoració del 50è aniversari de l'empresa de Gavà AAM Powertrain, especialitzada en la producció de dàmpers, uns elements d'amortiment per als motors de vehicles que redueixen el soroll i les vibracions.

Les noces d'or de la companyia van servir perquè el seu director general, Josep Serret, assegurés que el 2020 l'empresa té previst multiplicar per quatre les vendes de l'any passat (19,5 milions d'euros), una evolució que fixa l'objectiu dels 90 milions en vendes. Puigdemont va posar en relleu l'aposta per la tecnologia d'AAM Powertrain, que té com a un dels seus pilars fonamentals la innovació.

OBJECTIU DEL 25% DEL PIB

Així mateix, Puigdemont es va encarregar de destacar que Catalunya està complint amb l'objectiu de la Unió Europea que la indústria representi el 20% del PIB, tot i que va reafirmar el repte d'arribar al 25% el 2020.

"Per créixer bé hem de tenir una indústria oberta al món, basada en la competitivitat de les petites i mitjanes empreses, que representen el 99% del total a Catalunya", va dir el president.

CRÍTIQUES AL GOVERN

D'altra banda, el president va aprofitar l'acte a Gavà per criticar la resposta de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, a la seva petició d'intervenir a la cambra. Així, va lamentar que la resposta de Pastor a la seva petició d'explicar el referèndum al Congrés "no és la que esperava" i que, si es volgués, es podria fer possible.

"Catalunya ja ha presentat moltes propostes al Congrés i totes han sigut rebutjades. No hi ha res explícit en el reglament del Congrés que ho prohibeixi", va explicar Puigdemont, que va opinar que això demostra que "l'Estat no té interès a escoltar a Catalunya".

Notícies relacionades

"Sembla la cançó de mai acabar perquè quan demano al president Rajoy de parlar, em remet al Congrés; quan demano parlar al Congrés, em diuen que vagi al Senat, i quan ho vaig demanar la primera vegada ja em van dir que no", va criticar.

Més notícies de Gavà