La rumba catalana i els tributs seran presents a la Festa Major de Gavà

Les celebracions tindran la sostenibilitat i el rebuig al sexisme com a eixos

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / GAVÀ

La Festa Major de Sant Pere torna a Gavà un any més. Tindrà lloc entre els dies 28 de juny i 2 de juliol, i en aquesta ocasió l'eix vertebrador serà la sostenibilitat.

Diverses entitats locals han participat en l'elaboració del programa, que acull des de propostes musicals i artístiques fins a activitats familiars i infantils.

M CLAN, L'ESTRELLA DELS TRIBUTS

La música tindrà un gran protagonisme en la programació de la Festa Major de Gavà. En total, durant els cinc dies hi haurà 12 concerts repartits per diferents punts de la ciutat. 

La ciutadania podrà triar entre jazz, pop, rock i rumba catalana, que per primera vegada serà present en la programació musical. El concert estrella vindrà de la mà de M Clan, durant la nit de tributs, que comptarà amb les actuacions d'Insurreccinó, una banda tribut a El Último de la Fila formada per sis músics professionals, i de Momo, que ofereix un espectacle de llums, colors i rock per homenatjar Queen. 

TALLERS DE RECICLATGE

Les diferents activitats i celebracions de la festa giraran al voltant de la sostenibilitat. En aquest sentit, els més petits podran participar amb les seves famílies a tallers i llocs on el reciclatge serà protagonista.

Així, el dia 29 de juny el Parc de la Torre Lluc acollirà diferents activitats, com "Toc toc jocs", jocs gegants tradicionals i d'habilitat fets amb portes reciclades, o "Residus o recursos", on es parlarà de la gestió dels envasos i es farà un taller per a famílies que permetrà endinsar-se en el món de les 4R (Repensar, Reduir, Reutilitzar i Reciclar).

FESTES SENSE SEXISME

Tal com han fet altres ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona, Gavà també ha adquirit un compromís per poder celebrar unes festes lliures de sexisme. Amb el lema "El sexisme no està convidat a la Festa" es desenvoluparan accions per evitar conductes sexistes sobretot al voltant d'activitats que impliquen la joventut. L'alcaldessa Raquel Sánchez va explicar que "aquesta proposta parteix de l'audiència de joves i té com a objectiu que tots puguin disfrutar de les festes amb total llibertat".

Notícies relacionades

Altres propostes destacades seran els correfocs, les habaneres, la diada castellera, els xerinol·lis, les matinals de cinema, la mostra d'entitats i cases regionals i activitats esportives, entre les quals destaquen el 1r Torneig de Tennis i Pàdel i el Mercat d'Art.

 Més notícies de Gavà

Temes:

Festes Concerts