La Fira de l'Espàrrec de Gavà rep 35 mil visitants

Aquest any GastroGavà ha incrementat el nombre de degustacions, amb un total de 13.252 tapes venudes

Fira de l’Espàrrec de Gavà.

Fira de l’Espàrrec de Gavà.

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / GAVÀ

La 64a edició de la Fira de l'Espàrrec de Gavà ha tancat amb 35.000 visitants, 700 més respecte a l'edició anterior.

Per a molts d'ells ha estat la primera vegada que coneixien el certamen, un fet que l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha valorat de forma molt satisfactòria.

Per a Sánchez "el fet que després de 64 edicions encara hi hagi persones que venen per primera vegada i queden sorpresos de la Fira ens dona força per continuar treballant per mantenir viva aquesta tradició".

LA FIRA CREIX

Aquest any el recinte de la Fira s'ha ampliat en 2.500 metres quadrats. Així, els diferents expositors del certamen s'han distribuït per una superfície de 22.500 metres quadrats, mantenint el carrer de Sant Pedro com a nexe d'unió dels dos espais centrals: el pavelló Jacme March, que ha acollit la Mostra Agrícola, i la plaça Jaume Balmes, amb GastroGavà.

Raquel Sánchez ha manifestat que "les modificacions introduïdes han estat molt ben valorades i la reubicació del Mercat del Camp ha estat tot un encert".

Prova d'això és que s'han venut 725 quilograms de verdura i 694 manats d'espàrrecs entre verds i blancs.

ART AGRÍCOLA

La Mostra Agrícola ha comptat amb 87 participants, 7 més que en l'edició anterior. L'increment més destacat s'ha produït en la modalitat dels lots d'espàrrecs, que ha passat de 14 a 25.

També hi ha hagut un lleuger increment en la categoria de cistelles de verdures, que ha comptat amb 9 participants mentre que l'any passat en van ser 7. Pel que fa a les cistelles artístiques de verd n'han participat 20, i a la categoria de cistelles de llavors, 33.

Un any més, els agricultors s'han mostrat orgullosos de poder presentar el millor del camp gavanenc i la seva creativitat a l'hora de realitzar les cistelles artístiques elaborades amb llavors i verdura fresca, amb l'espàrrec com a principal protagonista.

El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, ha destacat l'increment en el nombre de participants a la Mostra Agrícola. Per a Pañella "l'esforç dels agricultors fa de la Mostra un esdeveniment únic. Per això la Fira no es pot perdre mai, perquè difon uns valors i unes arrels que s'han de mantenir".

GASTROGAVÀ EN XIFRES RÈCORD

La quarta edició de GastroGavà ha estat fins i tot èxit. Aquest espai ha ampliat aquest any la seva terrassa. Tretze restauradors del municipi han ofert 26 degustacions de qualitat, amb espàrrecs de Gavà, productes de l'Horta gavanenca i del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Una de les novetats de l'espai gastronòmic ha estat la incorporació d'una Mostra de Vins, amb la presència de quatre bodegues de la ciutat que han ofert tastos de vins de la terra.

Aquest any, també s'ha pogut degustar l'Espàrrec blanc de Gavà al natural. Aquests anys s'han venut un total de 13.252 degustacions, respecte a les 10.900 de l'any passat.

Notícies relacionades

Aquesta xifra s'ha repartit entre divendres a la nit (1.800), dissabte al matí (3.800), dissabte a la nit (2.400), diumenge al migdia (3.200) i diumenge a la nit (2.052). 

Més notícies de Gavà